Van Roey: “Op een bouwwerf is een goede gesprekskwaliteit noodzakelijk.”

02.11.2016

"Op zo’n bouwwerf is een goede gesprekskwaliteit noodzakelijk."

De uitdaging

Altijd bereikbaar, overal én meteen

“Een uitermate mobiel bedrijf”, zo omschrijft Luc Donkers, aankoper bij Van Roey, zijn eigen organisatie. Groep Van Roey bestaat uit 9 bedrijven (Van Roey, Staalbeton, Van Roey Vastgoed, vanhout.pro, Sportoase, Maes, Sibes, Artem en Architon) en stelt meer dan duizend medewerkers tewerk. De groep staat in voor zowel kleine als grote bouwwerven in diverse sectoren. Dit betekent dat mobiele telefonie per definitie de norm is. “Iedereen belt er mobiel. Maar die verbinding moet dan wel in orde zijn. Op zo’n bouwwerf is sowieso veel lawaai door bijvoorbeeld boorwerken of bulldozers. Goede gesprekskwaliteit is in deze omstandigheden dus noodzakelijk.”

De mobiele verbinding gaat bovendien verder dan de gesprekken. “Wij hebben vanaf dag één ook een dataverbinding nodig zodat onze mensen, van werf- tot projectleiders, op verplaatsing onze eigen software kunnen gebruiken”, aldus Luc Donkers. “Bij de opstart van zo’n werf is het overigens niet evident om meteen over een vaste lijn te beschikken. Een betrouwbare, mobiele dataverbinding voor onze medewerkers is dan noodzakelijk.”

 

De oplossing

Shape van Orange: flexibele abonnementsformule op maat

Orange werkte voor de mobiele medewerker van Groep Van Roey een passende abonnementsformule uit, en dit zowel voor spraak- als dataverkeer. “Hierbij hebben we echt op maat gewerkt, want het communicatieprofiel van onze mensen verschilt behoorlijk. Zo hebben we medewerkers die enkel gebeld worden. Andere hebben iets meer communicatieverkeer, nog anderen zitten in het zogenaamde Traveller-profiel”, vertelt Luc Donkers.

Het Shape-aanbod is bovendien flexibel en snel aan te passen. “Wij kijken elke maand snel onze facturen na, maar ook Orange zelf doet een regelmatige check-up. We checken hiermee of iedereen nog binnen de gepaste tariefformule past. Indien nodig wordt van abonnement veranderd. Dat gaat allemaal heel vlot: via de website, via mail of via een simpel telefoontje naar onze contactpersoon bij Orange.”

 

Het resultaat

Mobiel breedband voor een correcte prijs

Met de Shape-formule van Orange beschikt Groep Van Roey over een telecomaanbod dat hen perfect ondersteunt bij de uitvoering van hun bouwwerven. “Dat geldt niet enkel voor mobiele gesprekken, maar ook voor de dataconnecties”, benadrukt Luc Donkers. Op de werf gebruiken medewerkers een laptop, maar ook steeds vaker een tablet met daarop een specifieke werftoepassing.

Overigens is de mobiele 4G-dataverbinding van Orange soms zelfs een noodzakelijk alternatief voor Groep Van Roey. “Op sommige bouwwerven werken wij nooit met een vaste lijn. Bijvoorbeeld omdat ze afgelegen liggen of omdat we daar maar voor een korte tijd aanwezig zijn.”

Groep Van Roey kan dankzij Orange ook zonder vaste lijn perfect haar bouwprojecten ter plaatse opvolgen. De 4G-verbinding van Orange is, zo beaamt hij, behoorlijk robuust en stabiel. “Je kan die zien als een mobiele breedbandverbinding, die de vergelijking met een vaste lijn perfect doorstaat”, zo besluit Luc Donkers.

 

Meer weten over onze oplossingen voor bouwprofessionals? Neem snel contact met ons op.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht