“Wie het Internet of Things niet omarmt, mist onherroepelijk de trein”

13.02.2020

Het Internet of Things is een van de modewoorden van het moment. Maar weinig bedrijven kennen al de voordelen of weten hoe eraan te beginnen. Wij leggen u uit hoe

Onbekend is onbemind. Dat geldt ook voor het Internet of Things (IoT). “Nochtans is de captatie van gegevens via sensoren in toestellen en het doorsturen ervan zeer waardevol voor bedrijven. Zo kunnen ze tot inzichten komen die hun efficiëntie en/of productiviteit verhogen of de customer experience of kwaliteit van hun producten verbeteren.” Aan het woord is Jeroen Machielsen, Value Proposition Manager B2B en IoT-expert bij Orange. 

“Stel: een bedrijf meet tijdens zijn productie het energieverbruik van de machines en merkt zo dat twee van de twintig soortgelijke machines een hoger verbruik hebben. Dan kan het analyseren hoe dat komt en maatregelen nemen om dit te stoppen”, geeft Machielsen een voorbeeld.

 

90 % bedrijven zoekende

Een studie in Nederland geeft aan dat ongeveer een op de tien bedrijven al gebruikmaakt van IoT of van plan is het binnen afzienbare tijd te implementeren. Volgens Machielsen is de situatie in België vergelijkbaar met de Nederlandse. “Dat betekent natuurlijk dat de overige 90 % zoekende is. Die bedrijven willen use cases en vragen zich af welke toegevoegde waarde IoT hen kan brengen en hoe ze ermee aan de slag kunnen gaan.”

 

Webinar

Op 24 maart 2020 organiseren Jeroen Machielsen, Chris Dubois en Peter Raeymaekers dan ook een webinar over de mogelijkheden en valkuilen van IoT voor uw bedrijf en uw werknemers. Dit webinar maakt deel uit van een reeks webinars over hot technology topics waarin onder meer ook Fix Connectivity en Security aan bod zullen komen.

Hoe ziet de samenleving van morgen eruit? En welke fouten vermijdt u best wanneer u aan de slag gaat met IoT? Dankzij het webinar bent u klaar voor de veranderingen die IoT met zich meebrengt en krijgt u een concreet plan van aanpak voorgeschoteld.

Machielsen verklapt ons alvast de eerste stap. “Die draait om het capteren van de data, die vervolgens connecteren en – dat is cruciaal – ze op een centrale plek laten toekomen. Zo kan u globale analyses maken en zit u niet langer met data-eilandjes. Wie daarin slaagt, kan de volgende stappen zetten.”

 

Tot 11.000 miljard dollar

Wachten om met IoT te beginnen is voor alle duidelijkheid geen optie. “De groei is exponentieel”, zegt Jeroen Machielsen. “Wie hiermee z’n efficiëntie, productiviteit, producten of klantenervaring niet verbetert, mist onherroepelijk de trein.”

Volgens een studie van McKinsey & Company zal de positieve impact van IoT op de wereldeconomie 4.000 tot 11.000 miljard dollar bedragen tegen 2025.

“Dat is ook meteen de reden waarom Orange bedrijven hierin wil begeleiden”, geeft Machielsen mee. “We willen helpen bij het efficiënt verzamelen, doorsturen, opslaan, beveiligen en analyseren van data, maar bieden ook end-to-end-oplossingen aan. Bijvoorbeeld voor een stad die zijn parkeerplaatsen in realtime wil beheren of een bouwonderneming die zijn werfmiddelen efficiënter wil beheren dankzij smart tracking.”

 

Meer weten? Bekijk onze webinar over IoT.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht