Computable Awards 2024: stem op Orange Belgium

15.04.2024

Orange Belgium maakt kans op twee Computable Awards, de belangrijkste ICT-awards in België en Nederland, met twee bijzondere cases die we hier graag aan u voorstellen. Ook onder de indruk van deze projecten? Vergeet dan niet op ons te stemmen!

Computable, dat al bestaat sinds 1968, is het allereerste Nederlandstalige techmagazine. Vandaag is het niet alleen uitgegroeid tot het belangrijkste onafhankelijke mediaplatform voor CIO’s, ICT-managers en ICT-professionals in België en Nederland, maar organiseert het ook de Computable Awards. Op 29 en 30 mei zullen 18 awards uitgereikt worden aan bijzondere IT-projecten. Dit jaar is ook Orange Belgium met zelfs twee projecten genomineerd.

 

 

Wifi voor school

Om de digitale omschakeling in het Brusselse onderwijs te versnellen, heeft Orange Belgium in samenwerking met Irisnet en Cisco Meraki 240 Brusselse middelbare scholen uitgerust met een krachtig en veilig wifinetwerk. Een complexe operatie, want elke school is anders en vereist een specifieke configuratie en installatie.

Toch is Orange Belgium erin geslaagd een snelle en stabiele internettoegang te creëren voor elke school. Maar we gingen nog een stapje verder. Orange Belgium richt zich op het verhogen van de tevredenheid van scholen door een op maat gemaakte aanpak die de netwerkinfrastructuur verbetert en we bereikten met realtime zichtbaarheid en geavanceerde analyse van trends en patronen een proactieve optimalisatie van de netwerkprestaties. Met behulp van de snelle internettoegang door de netwerksegmentatie kunnen kunnen leerlingen op een interactieve en geavanceerde manier met de leerstof aan de slag.

Dit project is genomineerd in de categorie IT Project of the Year in Education.

 

 

Opereren vanop afstand

Chirurgische procedures worden steeds complexer en vereisen een almaar grotere specialisatie. En dat terwijl er een tekort is aan gespecialiseerde chirurgen. Daarom ontwikkelden Barco, Orange Belgium en KU Leuven samen een oplossing waarmee chirurgen vanop afstand met de teams ter plaatse kunnen samenwerken. Dat wordt nu realiteit door de nieuwe mogelijkheden van 5G. 5G is essentieel voor dit project, want zelfs als de chirurg zich op een locatie bevindt met vele mobiele gebruikers, mag de nauwkeurigheid, stabiliteit en betrouwbaarheid van de verbinding niet in het gedrang komen. De huidige cellulaire technologieën en wifi kunnen die lage jitter, latency en bandbreedte niet garanderen, maar 5G kan dat wel. Het onderzoek gaat ook verder. Momenteel werken we aan een project dat het mogelijk maakt om op termijn ook chirurgische robots vanop afstand over 5G aan te sturen. Een externe expert zou dan op cruciale momenten de operatie kunnen overnemen.

Met dit project zijn we genomineerd in de categorie IT Project of the Year in Health.

 

Stem op Orange Belgium

Wij zijn bijzonder trots op deze projecten. Bent u het met ons eens dat deze innovaties het verdienen om in de kijker gezet te worden? Vul via de onderstaande link uw gegevens in op de website van de Computable Awards. U ontvangt vervolgens een e-mail van Computable waarmee u uw stem kunt uitbrengen. Bedankt voor uw steun!

 

Stem voor 24 april 2024 op uw favoriete project.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht