Fairphone: duurzame smartphones vol innovatie

23.02.2024

Inzetten op digitale transitie lijkt voor bedrijven soms moeilijk te combineren met hun engagementen op het vlak van duurzaamheid. Fairphone helpt hen alvast om beide aspecten te combineren. 

In 2023 was twee derde van de Fairphone-smartphones die Orange Belgium verkocht, bestemd voor de professionele markt. Dit is geen toeval. Het toont enerzijds aan dat ook duurzame smartphones betrouwbare prestaties van topniveau bieden, maar anderzijds ook dat Belgische bedrijven op zoek gaan naar oplossingen om hun sociale en ecologische impact te verbeteren.

 

Technologie en ecologie verzoenen

Bij Orange Belgium is het onze missie om bedrijven te ondersteunen bij hun digitale groei. Daarnaast willen we als bedrijf ook zelf onze verantwoordelijkheid nemen op het vlak van duurzaamheid. Dat zoeken naar een evenwicht tussen digitale groei en maatschappelijke verantwoordelijkheid, is een uitdaging waar veel bedrijven mee geconfronteerd worden.

Het bedrijf Fairphone, dat duurzame smartphones op de markt brengt, wordt dan ook als een echte innovator op dit vlak beschouwd. Hun innovatieve aanbod slaagt erin om de technologische en ecologische uitdagingen van vandaag te verzoenen en verdient meer dan ooit het label ‘smart’.

 

Levensduur als geheim wapen

Wist u dat elektronisch afval de snelst groeiende vorm van afval is? Deze cijfers spreken boekdelen:

  • 1,5 miljard smartphones per jaar verkocht
  • Een gemiddelde levensduur van slechts 2 tot 3 jaar
  • Slechts 20% wordt gerecycled of hergebruikt

Geconfronteerd met deze enorme ecologische impact zet Fairphone in op een geheim wapen: de levensduur van hun toestellen. De smartphones die Fairphone op de markt brengt, zijn modulair. Onderdelen, zoals de batterij of het scherm, kunnen apart besteld worden Hierdoor kunnen de smartphones eenvoudig worden gerepareerd en geüpgraded, en vormen ze op lange termijn een economisch interessanter alternatief.

Het bedrijf garandeert dat ze enkel werken met materialen met een verantwoorde en duurzame herkomst en dat alle medewerkers op een respectvolle manier tewerkgesteld worden. Fairphone hergebruikt in grote mate kunststoffen en metalen, en investeert daarnaast in recyclage en sanering.

 

Een echte oplossing voor het bedrijf van vandaag... en morgen

Bedrijven die voor een smartphone van Fairphone kiezen, bieden hun medewerkers een performant werkinstrument en tonen op die manier ook hun betrokkenheid op het vlak van duurzaamheid. De bewuste keuze voor meer duurzaamheid draagt bij aan het positieve imago van elk bedrijf en zal op termijn ook een beslissende factor zijn voor zowel klanten als werknemers.

 

Zet ook uw bedrijf de stap naar meer duurzaamheid, zonder aan efficiëntie in te boeten? Ontdek Fairphone in de Klantenzone.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht