Focus op security en bedrijfscontinuïteit

19.07.2024

Orange Belgium wil bedrijven op de best mogelijke manier ondersteunen. Security en bedrijfscontinuïteit zijn hierbij twee belangrijke pijlers. Door voorlopig als enige ICT- en telecompartner twee ISO-normen te behalen, bewijzen we dat dit voor ons geen loze beloftes zijn.

Vandaag zijn veiligheid en bedrijfscontinuïteit twee cruciale elementen in elke bedrijfsstrategie. Dat geldt ook voor Orange Belgium, zowel wat betreft onze interne werking als in het kader van de dienstverlening naar onze klanten toe. Door alle voorbereidingen voor de ISO 27001- als de ISO 22301-normen op te starten en die voorlopig ook als enige Belgische ICT- en telecompartner te behalen, bewijzen we dat dit voor ons geen holle woorden zijn.

 

Wat is ISO 27001?

ISO 27001 is de internationale norm voor informatiebeveiliging. Deze norm specificeert de vereisten voor het opzetten, implementeren, onderhouden en voortdurend verbeteren van een Information Security Management System (ISMS). Het doel van ISO 27001 is om bedrijven te helpen de vertrouwelijkheid en integriteit van hun data te beschermen.

Door het implementeren van een ISMS volgens ISO 27001, kunnen we potentiële beveiligingsrisico’s sneller identificeren en beperken. Dit zorgt ervoor dat gevoelige klantgegevens en bedrijfsinformatie beter beschermd zijn tegen cyberdreigingen en datalekken. Klanten kunnen er zeker van zijn dat hun informatie bij ons in veilige handen is. Bovendien zorgt het behalen van ISO 27001 ervoor dat Orange Belgium voldoet aan alle wettelijke en regelgevende vereisten rond gegevensbescherming, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

 

Wat is ISO 22301?

ISO 22301 is de internationale certificering voor Business Continuity Management (BCM). Deze norm richt zich op het opzetten, implementeren, bedienen, monitoren, onderhouden en continu verbeteren van een gedocumenteerd managementsysteem. Het doel van is om de operationele continuïteit van een bedrijf te waarborgen en te zorgen voor een effectieve reactie als er zich een technisch, economisch, sociaal of ecologisch incident voordoet.

Door deze norm te behalen, Is Orange Belgium in staat om bedrijfsrisico’s te identificeren en te beheersen. Hierdoor blijven onze toepassingen en diensten gewoon verder werken, ook tijdens storingen. Zo kunnen we onze klanten op een betrouwbare manier ondersteunen bij hun activiteiten, onnodige kosten uitsluiten en een eventuele downtime tot een minimum herleiden.

 

Benchmark voor de sector

Sinds maart 2024 is Orange Belgium in bezit van beide certificeringen, en wordt daarmee voorlopig het enige grote telecombedrijf in België dat zowel ISO 27001 als ISO 22301 behaald heeft. Orange Belgium zet daarmee een benchmark voor de hele sector. Door het behalen van de ISO-certificeringen controleren, evalueren en optimaliseren we al onze interne activiteiten en garanderen we systematisch de hoogste normen op het vlak van informatiebeveiliging en bedrijfscontinuïteit voor onze klanten en partners. Thomas-Alexander Roger, Business Continuity Manager bij Orange Belgium, zegt hierover: “In het algemeen betekent dit dat we een organisatie hebben die bestand is tegen onderbrekingen, terwijl het hoogste beveiligingsniveau wordt gewaarborgd om ons informatiesysteem en dus ook onze klantgegevens te beschermen.”

Ons werk in het kader van de ISO-normen zorgt er meteen ook voor dat Orange Belgium voldoet aan alle voorwaarden van NIS2, de nieuwe Europese richtlijn rond de beveiliging van netwerk- en informatiesystemen. Elk bedrijf dat onder de NIS2-richtlijn valt, heeft nu ook de garantie dat het met Orange Belgium kan samenwerken, zonder het risico te lopen dat de bepalingen van die Europese norm geschonden worden.

 

 

Benieuwd hoe Orange Belgium uw bedrijf op weg kan helpen als telecom- en ICT-partner? Bespreek het met onze experten.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht