Hoe komt 5G tegemoet aan de noden van bedrijven en hun klanten?

19.10.2020

5G biedt het bedrijfsleven heel wat nieuwe mogelijkheden. Zo werkt Orange momenteel met enkele klanten samen aan zes samenwerkingen rond 5G. En dat in uiteenlopende domeinen: havenbeheer, mobiliteit, energie, industrie, openbare diensten en sport.

Zes internationale 5G-innovaties van de Orange Groep en haar klanten

De Orange Groep installeerde bij verschillende bedrijven een 5G-testnetwerk, waardoor zij kunnen profiteren van alle mogelijkheden die 5G te bieden heeft. Deze samenwerkingen, waarvan één in België, creëren nieuwe kansen voor de B2B-markt in uiteenlopende sectoren.
 

1. Smart harbour

De haven van Antwerpen is met zijn 129 km² de op een na grootste haven van Europa. Dankzij het 5G-testnetwerk dat Orange België er installeerde, genieten de bedrijven in het havengebied van alle mogelijkheden van 5G, zoals bijvoorbeeld network slicing. Het 5G-netwerk laat toe om per bedrijf de connectiviteit aan te passen (Quality of Service, QoS) en zo te zorgen voor meer flexibiliteit.
 

2. Smart energy

De Franse Lacroix Group, een internationale toeleverancier in technologische apparatuur, ontwikkelt een Internet of Things (IoT)-module voor het technische beheer van gebouwen. Via talloze sensoren verzamelt de module data om airconditioning vanop afstand te beheren. Dankzij het 5G-netwerk van Orange France, worden deze belangrijke datastromen in realtime verzonden en gemanaged vanop afstand. Het gevolg? Een slimmer energiebeheer en meer flexibiliteit in gebouwen en fabrieken.
 

3. Smart industry

De Franse industriële groep Schneider Electric werkt met ‘augmented technici’. Deze technici gebruiken een augmented reality-tablet of een virtual reality-bril die hen directe toegang verschaffen tot technische documenten of tot de hulp van een technicus op afstand. Dankzij de minimale vertraging van het 5G-netwerk van Orange France, wint de technicus aan efficiëntie, waardoor ook de productiviteit van de fabriek verbetert.
 

4. Smart mobility

Samen met TEQMO, het eerste Franse testcentrum voor autonome voertuigen, werkt Orange France aan mobiliteitsoplossingen. Dankzij 5G kunnen voertuigen met hun omgeving communiceren. Doordat ze hun gegevens uitwisselen via 5G, verbetert niet alleen de infrastructuur zelf, maar ook het gebruik ervan. Zo zijn de wagens bijvoorbeeld in staat hun snelheid aan te passen en zo te anticiperen op het verkeer. Dat resulteert in een betere verkeersstroom, minder ongevallen en veiligere wegen.
 

5. Smart city

De Franse spoorwegmaatschappij (SNCF) en Orange France werken samen aan de verbetering van de gebruikerservaring in treinstations. Dankzij de mobiele snelheid van 5G op millimeterfrequenties (26 GHz), downloaden wachtende reizigers in enkele seconden een volledige aflevering van hun favoriete serie. Handig voor tijdens de rit!
 

6. Smart stadium

De Orange Vélodrome in Marseille is het eerste stadion in Frankrijk dat 5G verwelkomt. Orange France en Olympique de Marseille profiteren er van de uitbreiding van de netwerkdekking in teststad Marseille. De toeschouwers in het stadion genieten tijdens de wedstrijd van een overweldigende geluidservaring. Dankzij de hoge snelheid en de geringe vertraging van 5G, kunnen zij via hun smartphone bijvoorbeeld luisteren naar wat de scheidsrechter zegt, het geluid van de tribune aan de overkant, of de woorden van de commentator. Meer nog, ze kiezen zelf hun favoriete audiobronnen en beleven zo een unieke, gepersonaliseerde ervaring.

 

 

Nieuwsgierig naar de technologie van 5G? Ontdek er alles over

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht