iPhone SE 2020: nostalgie en efficiëntie

05.06.2020

De nieuwe iPhone SE past in uw broekzak, heeft een echte knop om op te drukken en kan bijna alles wat een iPhone 11 kan. 

Noem ons gerust nostalgisch. Maar in een tijd waarin smetvrees geen afwijking is, maar een kwaliteit, geeft het indrukken van een fysieke knop een gevoel van zekerheid. Eindelijk nog eens iets om vast te houden, nu alles touch free is. Was Apple (alweer) visionair? Wie weet … De nieuwe iPhone SE voelt in ieder geval aan alsof hij speciaal gemaakt werd voor de tijden die we nu beleven. Back to basics, zei u? De iPhone SE 2020 voegt de daad bij het woord. Hij kost bovendien niet alleen de helft van zijn grotere broers, maar hij presteert ook bijna even goed. 

 

Sober vanbuiten, top vanbinnen

Niet iedere iPhone-adept stond te springen toen Apple drie jaar geleden de thuisknop naar huis stuurde en voluit voor gelaatsherkenning koos. Ook de almaar uitdijende schermformaten konden niet alle gebruikers bekoren. En kijk, de nieuwe iPhone SE vist de knop weer op en beperkt de schermgrootte tot 4,7", waardoor dit toestel meteen vertrouwd aanvoelt. De SE mag dan wel een stap terug lijken, oubollig is hij zeker niet. Bovendien ligt hij volledig in lijn met de huidige trend van soberheid en consuminderen. Onder het bekende uiterlijk van de iPhone 8 schuilt de spitstechnologie van de iPhone 11 in de vorm van de Apple A13 bionische chip. Less is more, is hier geen holle leuze.

 

Puike portretfoto's

De camera's op de iPhone SE missen de nodige toeters en bellen om gelaatsherkenning mogelijk te maken. Toch komt u met de 12 megapixel breedhoekcamera achteraan en de 7 megapixel selfiecamera vooraan een heel eind, zeker in combinatie met de bionische processor. Hoewel die laatste slechts één lens heeft, maakten wij er meer dan behoorlijke portretfoto's mee, dankzij software die ingrijpt op zaken als belichting, dieptezichtcontrole en beeldstabilisatie.

 

Draadloos opladen

De batterij van de nieuwe SE is niet erg groot, maar met het bescheiden scherm is dat ook niet nodig. Ze houdt deze betaalbare Apple-telefoon zo'n 12 uur aan de gang. En omdat hij van glas is, laat de SE zich draadloos opladen, iets wat u niet vindt op de meeste budgettoestellen. 

Apples nieuwste telefoon kreeg daarnaast een IP67-certificatie. Hij is dus water- en stofbestendig. We raden wel enige vorm van bescherming aan, want hij blijft natuurlijk van glas.

 

Perfecte instap of upgrade

Apple heeft dit instapmodel niet ontwikkeld om er zijn vlaggenschepen mee te beconcurreren. De iPhone SE 2020 is geen iPhone 11. Maar met zijn thuisknop en zijn 4,7"-scherm is de SE een uitstekende smartphone. En de ideale upgrade voor mensen die niet achter de nieuwste hype aanhollen, maar toch toe zijn aan een nieuw toestel. Voor wie niet op zoek is naar een tablet vermomd als smartphone en voor wie - qua prestaties en gebruikscomfort - 'uitstekend' al goed genoeg is. En, tot slot, voor wie een euro een euro is.

Kortom, de iPhone SE 2020 heeft ons zeker overtuigd. Hij maakt dan ook deel uit van ons assortiment binnen het Hardware Bonus Program (HBP). In ruil voor twee Shape-contracten met HBP krijgt u hem helemaal gratis.

 

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht