Laat uw smartphone het milieu een dienst bewijzen

21.05.2019

Voluit uw smartphone gebruiken én respect hebben voor de natuur? Het kan wel degelijk met de volgende tips & tricks van Orange.

Verspil geen energie

Laad uw batterij niet langer op dan nodig. Laat de oplader niet in het stopcontact zitten. Zelfs zonder verbinding met uw toestel verbruikt hij tot 2 KWh per jaar.

 

Doe langer met dezelfde smartphone

Uw smartphone verbruikt niet alleen energie nadat u hem gekocht hebt. De productie ervan heeft al heel wat grondstoffen, energie en transport gekost vooraleer hij in de winkel terecht kwam. Is het echt nodig om uw toestel om de twee jaar te vervangen door een nieuw exemplaar? Al eens aan een update van uw systeem en apps gedacht? Zo kan uw 'oude' smartphone nog een hele tijd mee, ook al ligt zijn opvolger intussen in de winkel.

 

Voer af en toe een grote schoonmaak uit

Langzamerhand slibt uw smartphone dicht met apps, downloads en foto’s. Hierdoor gaat hij meer energie verbruiken. Merkt u dat uw toestel trager wordt? Dat is het tijd voor een grote schoonmaak. Begin met het wissen van uw cachegeheugen. Ga na welke apps u niet gebruikt en verwijder ze. U kan ook de fabrieksinstellingen resetten. Dit is vergelijkbaar met het formateren van de harde schijf van uw computer en zorgt ervoor dat uw toestel volledig gewist wordt. Wat u ook kiest: door een grote schoonmaak zal u langer van uw smartphone kunnen genieten.

 

Smartphone defect? Laat hem repareren

Een defecte smartphone betekent niet altijd dat het tijd is voor een nieuw toestel. Zo kan u een beschadigede of versleten batterij makkelijk zelf vervangen. Maar ook andere defecten kunnen hersteld worden. Via de Easy Repair-applicatie in de Orange-klantenzone kan het toestel dat stuk is, laten ophalen voor reparatie. Wij zorgen voor de herstelling en u krijgt intussen een vervangtoestel van ons.

 

Bedrijfsvloot vernieuwen? Business Buyback recycleert uw oude toestellen

Telt uw vloot meer dan 10 smartphones die aan vervanging toe zijn? Dankzij Business Buyback slaat u twee vliegen in één klap: u krijgt een mooie prijs voor uw oude toestellen en u helpt de natuur, aangezien de smartphones na een grondige revisie ofwel opnieuw verkocht of volledig gerecycleerd worden.  
 

Ontdek de meeste energiezuinige manier om uw smartphones te vervangen.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht