Meer nood aan mobiele data? Shape van Orange biedt een antwoord

11.06.2020

Het gemiddelde maandelijks verbruik aan mobiele data in België steeg op één jaar tijd met 55 procent. Vooral het mobiele datagebruik in het buitenland ging fors de hoogte in. Orange speelt in op deze trend en verhoogt de maandelijkse databundels.

Niet alleen bij de consumenten, maar ook bij Belgische bedrijven zit het gebruik van mobiele data in de lift. Mobiele data worden steeds belangrijker voor elke business. Het gemiddelde maandelijks dataverbruik in ons land steeg in 2018 dan ook met 692 megabytes tot 1,86 gigabyte per gebruiker. Die cijfers komen van de Belgische telecomregulator BIPT en staan in hun meest recente jaarverslag

 

Orange verhoogt Shape-databundels zonder meerkosten

Om op die toenemende vraag in te spelen, verhoogt Orange vanaf 16 februari 2020 zijn databundels aanzienlijk binnen de Shape-formules. Orange creëert zo heel wat meer mogelijkheden, zonder extra kosten voor de bedrijven.

In deze tabel ziet u uw nieuwe extra’s per Shape-tariefformule:

 

 

 

 

 

 


Activering van 4G in de Shape Light-formule

Goed nieuws voor de Shape Light-klanten! Ten gevolge van de dataverhoging van 50 MB naar 500 MB (of 1 GB voor Shape & Fix-klanten) activeert Orange 4G in deze formule. Hierdoor geniet u als Shape Light-klant van een snellere dataverbinding en heeft u toegang tot de diensten Voice over WiFi en Voice over LTE. De activering van 4G gebeurt automatisch aan het einde van de zomer.
 

Trends die invloed hebben op het dataverbruik

Onbeperkte abonnementen en zero-rating

Het BIPT stelt vast dat consumenten meer data verbruiken door de invoering van onbeperkte abonnementen en door het aanbod van het zogenaamde ‘zero-rating’. Bij ‘zero-rating’ wordt klanten een soort van nultarief aangeboden op het dataverkeer voor een specifieke (of zelfgekozen) app of categorie van mobiele apps. 

Roaming

Ook de nieuwe roaming-regels in de EU, die midden 2017 ingevoerd werden, hebben er voor gezorgd dat het dataverbruik sterk gestegen is. Dankzij de afschaffing van de roamingkosten, nam het dataverbruik van Belgen in de andere EU-lidstaten met bijna tweeënhalve keer toe.

 

Koploper Finland

Het ziet er naar uit dat België op het vlak van mobiele data aan een inhaalbeweging bezig is. Uit eerder onderzoek van het bureau Tefficient bleek wel dat het dataverbruik in ons land nog veel lager ligt dan bijvoorbeeld in Finland. Finland is het land met het hoogste mobiele dataverkeer. Het verbruik bedraagt er zowat 20 GB per maand per gebruiker. 

Werken uw medewerkers ook meer en meer mobiel? Kijk welke Shape-tariefformule het best bij u past.

 

Interesse in ons aanbod?

Wenst u een commercieel gesprek? Een van onze medewerkers belt u zo terug.