Meer nood aan mobiele data? Shape van Orange biedt een antwoord

03.02.2020

Het gemiddelde maandelijks verbruik aan mobiele data in België steeg op één jaar tijd met 59 procent. De maandelijkse databundels van Orange spelen in op deze trend.

Niet alleen bij de consumenten, maar ook bij de Belgische bedrijven zit het gebruik van mobiele data in de lift. Mobiele data worden steeds belangrijker voor elke business. Het maandelijks dataverbruik neemt dan ook een hoge vlucht. De gemiddelde abonnee gebruikte in 2019 maandelijks 3 GB data, 59 procent meer dan het jaar ervoor. Die cijfers komen van de Belgische telecomregulator BIPT en staan in hun meest recente jaarverslag
 

Trends die invloed hebben op het dataverbruik

Thuiswerk en de pandemie

De coronapandemie doet het verbruik van mobiele data toenemen. Wie van thuis uit werkt, gebruikt meestal het wifinetwerk. Toch is het handig – en soms zelfs aangewezen - om ook een stabiele 4G-verbinding ter beschikking te hebben. Zo kunnen telewerkers toch blijven werken op het moment dat hun wifinetwerk overbelast is. Het internationale bureau Tefficient zag het verbruik aan mobiele data vorig jaar overigens in alle landen toenemen.
 

Onbeperkte abonnementen en zero-rating

Het BIPT stelde eerder al vast dat consumenten meer data verbruiken door de invoering van onbeperkte abonnementen en door het aanbod van het zogenaamde ‘zero-rating’. Bij ‘zero-rating’ wordt klanten een soort van nultarief aangeboden op het dataverkeer voor een specifieke (of zelfgekozen) app of categorie van mobiele apps. 
 

4G drijft verbruik omhoog

Uit het onderzoek van Tefficient blijkt dat in België het verbruik van mobiele gebruikers van 4G (en 5G) zowat 1,8 keer hoger ligt dan dat van gebruikers met een gemiddelde SIM-kaart. Kortom, bij het gebruik van een snel(ler) mobiel netwerk ligt het datagebruik ook hoger.
 

Koploper Finland

Het ziet er naar uit dat België op het vlak van mobiele data aan een inhaalbeweging bezig is. Uit eerder onderzoek van het bureau Tefficient bleek wel dat het dataverbruik in ons land nog veel lager ligt dan bijvoorbeeld in Finland. Finland is het land met het hoogste mobiele dataverkeer. Het verbruik bedraagt er zowat 26 GB per maand per gebruiker. 
 

Orange verhoogde Shape-databundels zonder meerkosten

Om op die toenemende vraag in te spelen, verhoogde Orange zijn databundels aanzienlijk binnen de Shape-formules. Orange creëert zo heel wat meer mogelijkheden, zonder extra kosten voor de bedrijven.

In deze tabel ziet u uw nieuwe extra’s per Shape-tariefformule:

 

Tabel_NL_NIET_PLUS_V02.png

Uw maandelijkse dataverbruik kan u nauwgezet opvolgen in uw Klantenzone.


Activering van 4G in de Shape Light-formule

Ten gevolge van de dataverhoging van 50 MB naar 500 MB (of 1 GB voor Shape & Fix-klanten) activeerde Orange 4G in Shape Light. Hierdoor geniet u als Shape Light-klant van een snellere dataverbinding en heeft u toegang tot de diensten Voice over WiFi en Voice over LTE.

 

Werken uw medewerkers ook meer en meer mobiel? Kijk welke Shape-tariefformule het best bij u past.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht