Rɘ: de stap naar een duurzame smartphonemarkt

14.04.2022

Duurzame ontwikkeling is een prioriteit voor Orange Belgium. Met ons programma ‘’ maken we van de smartphonemarkt een duurzame circulaire economie. Zo helpen we bedrijven om op een voordelige manier hun voetafdruk te verkleinen.

Rɘ: milieuvriendelijk smartphonegebruik

“In België alleen al liggen op dit moment meer dan 3,2 miljoen gsm’s stof te vergaren. Dat is heel jammer, zeker als je weet dat deze hersteld, hergebruikt of gerecycleerd kunnen worden”, vertelt Isabelle Vanden Eede, Chief Communication, Brand & CSR Officer van Orange Belgium. “Om milieuvriendelijk smartphonegebruik te stimuleren, lanceerde Orange Belgium een paar jaar geleden het programma ‘re’.’

 

Om milieuvriendelijk smartphonegebruik te stimuleren, lanceerde Orange Belgium het programma ‘’.

Isabelle Vanden Eede
Chief Communication, Brand & CSR Officer van Orange Belgium

 

Totaalaanpak voor meer duurzaamheid

Met ‘rɘ’ focussen we op vier belangrijke pijlers: retour, reparatie, refurbished en recyclage.

 

 • Retour (Business Buyback): herwaardeer uw gebruikte toestellen
  Met Business BuyBack kan u de oude toestellen van uw medewerkers door Orange Belgium laten ophalen. In ruil daarvoor ontvangt u een tegoed waarvan de waarde afhangt van de staat van de toestellen. Orange Belgium zorgt er steeds voor dat alle professionele en persoonlijke gegevens definitief worden gewist voordat de toestellen een nieuwe eigenaar krijgen.

 

 • Reparatie: verleng de levensduur van uw toestellen
  Een batterijprobleem of een gebroken scherm? Daarvoor hoeft u geen nieuw toestel aan te kopen. Via uw Klantenzone kan u eenvoudig een herstelling aanvragen voor de kapotte smartphone van uw medewerker. De volledige herstelling nemen wij voor onze rekening, zonder dat u rekening moet houden met een verplaatsing of werkonderbreking:
   
  • Gratis transport
   Het kapotte toestel wordt gratis opgehaald en weer teruggebracht na reparatie op een adres naar keuze.
    
  • Gratis vervangtoestel
   Tijdens de reparatie krijgt uw werknemer een vervangtoestel zodat hij steeds bereikbaar blijft.
    
  • Transparante herstelprijs
   Raakt het toestel binnen de garantieperiode beschadigd? Dan worden geen herstelkosten aangerekend. Na deze termijn ontvang u steeds op voorhand een offerte, zodat u niet voor onverwachtse kosten komt te staan.

 

 • Refurbished: spaar per toestel 30 kilogram CO2 uit
  Door in te zetten op de verkoop van refurbished smartphones, geeft Orange Belgium gebruikte toestellen een tweede leven. Tegen een lagere kostprijs krijgt uw medewerker een smartphone die dezelfde functionaliteiten heeft als een nieuw toestel, maar een beduidend lagere impact heeft op het milieu. Met één refurbished gsm spaart u al snel 30 kilogram CO2 uit. Daarbij worden geen toegevingen op het vlak van kwaliteit gedaan. De toestellen worden zorgvuldig gecontroleerd en geüpdatet met de nieuwste besturingssystemen. Ook alle accessoires worden mee geleverd.

 

 • Recyclage: recupereer 90 % van het materiaal
  Is de smartphone van uw medewerker echt niet meer aan de praat te krijgen? Dan zorgen we voor de recyclage van het toestel. Zo recupereren we 90 % van de metalen en grondstoffen van het toestel.

 

Verstandig batterijgebruik verlaagt kosten en ecologische voetafdruk


De voornaamste reden waarom een smartphone vervangen wordt, is een batterij die sneller begint leeg te lopen. Nochtans zijn er eenvoudige maar effectieve manieren om de gebruiksduur van uw batterij te verlengen.
 

 • Slim opladen: Laad uw telefoon op tussen 20% en 80% om oververhitting te voorkomen en de levensduur van uw batterij te verlengen.
 • Energie beheren: Schakel energieverslindende functies zoals Bluetooth, locatie, en een hoge helderheid van uw scherm uit wanneer u ze niet gebruikt.
 • Vermijd ‘s nachts opladen: Laad uw telefoon niet de hele nacht op om schade aan de batterij te voorkomen.
 • Investeer in kwaliteit: Gebruik een goede oplader die de gezondheid van uw batterij bewaakt en vermijd goedkope alternatieven.
 • Juiste omgevingstemperatuur: Zorg voor een geschikte omgevingstemperatuur: tussen 15°C en 35°C blijven de prestaties van uw batterij best behouden.
 
 

Kiest u ook voor een duurzame aanpak voor uw smartphones? U regelt het makkelijk in uw Klantenzone.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht