Review: de Samsung Galaxy S21 verrast met uniek design

23.02.2021

Samsung verrast ons met de vroege lancering van de Galaxy S21-serie: de S21, S21+ en S21 Ultra. Wat opvalt is hun design en de lagere prijs t.o.v. hun voorgangers. Daar staan wel wat toegevingen tegenover.

Het Koreaanse Samsung laat ons twee maanden vroeger dan verwacht al kennismaken met hun nieuwste modellen. Wat vooral in het oog springt, is de lagere prijs in vergelijking met de oudere toestellen. We zijn benieuwd in welke mate dit de kracht van S21-reeks beïnvloedt. 

 

Trendbreuk in design

Laat ons eerst even stilstaan bij het design. Samsung herdacht het zogenaamde camera-eiland en het resultaat mag echt wel gezien worden. De aluminium behuizing plooit zich mooi om de rand van de smartphone heen, in dezelfde kleur als het toestel of in een complementaire tint. Technische redenen voor deze ingreep worden niet gegeven, het gaat dus om een pure - zeer geslaagde - designoefening die door de concurrentie zeker opgemerkt zal worden. 

Wat het beeldscherm betreft, trekt Samsung de lijn van de Galaxy Note 20 Ultra door: de drie nieuwe toestellen bezitten de dynamische 120Hz vernieuwingsfrequentie en de hoge beeldkwaliteit van AMOLED. De fabrikant beweert dat het scherm dankzij nieuw organisch materiaal helderder is en minder verbruikt. 

 

Echte 'fotofoons'

Over naar de camera's. Zoals gezegd valt het camera-eiland op door zijn design. Maar ook met de prestaties van de camera’s bevestigt Samsung zijn reputatie als producent van 'fotofoons'. De S21 en S21+ hebben drie sensoren (een 12MP duale hoofdsensor, een 12MP breedhoek en een 64 MP tele). De Ultra heeft er zelfs vijf: een 108 MP hoofdsensor, een 12MP breedhoek, twee 10Mp telelenzen en een ToF-sensor met laser autofocus. De camera’s worden gekoppeld aan de gekende Samsung-fotosoftware, en ook de befaamde nachtmodus is van de partij, naast een verbeterde Space Zoom. 

 

Goedkoper, maar tegen een prijs

De Galaxy 21 is minder duur dan de S20, maar dat heeft zijn prijs. Er werden enkele opvallende toegevingen gedaan. Zo is de voorkant van het hardste Gorilla-glas op de markt, maar is de rug van mat plastic. Dit valt niet echt op, maar voor een toestel dat tot 1000 euro (excl. BTW) kost (de S21 Ultra), is het een beetje 'goedkoop'. Ook ontbreekt hier de mogelijkheid om het geheugen uit te breiden en wordt het toestel zonder oplader en oortjes geleverd. 

 

Besluit

Als u de toegevingen omwille van de wat lagere prijs erbij neemt, zijn de nieuwe Samsung Galaxy S21-toestellen mooie allround 5G-smartphones met een opvallend design, topcamera's en een bijzonder helder scherm.

 

Ontdek de nieuwste Galaxy S21-reeks in onze shop.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht