Is uw netwerk klaar voor de cloud?

26.03.2023

De economie van de 21ste eeuw heet niet voor niets een netwerkeconomie: als bedrijf kan u vandaag niet zonder een performante netwerkinfrastructuur die werken in de cloud ondersteunt. Is uw bedrijfsnetwerk al cloud-ready?

Een bedrijfsnetwerk moet flexibel, snel en veilig zijn. Gebruikers moeten dat netwerk eender waar en wanneer kunnen bereiken, met eender welk toestel. Maar dat is nog niet de volledig puzzel. Eén essentieel stukje mag u in geen geval over het hoofd zien: uw netwerk moet cloud-ready zijn. Werken in de cloud kan uw bedrijf helpen groeien, maar dan moet u ook over een aangepaste netwerkinfrastructuur beschikken.

De deur naar de cloud

De cloud biedt u zowel de capaciteit als de flexibiliteit om ICT-diensten on demand aan te schaffen, op basis van een pay-as-you-go-model. Bij zo’n model betaalt u enkel voor de diensten, connectiviteit en infrastructuur die u daadwerkelijk gebruikt, waardoor u uw ICT-budget heel gericht op uw bedrijfsbehoeften kan afstemmen. Tegelijk biedt de cloud u de mogelijkheid om te innoveren met nieuwe technologieën, zoals IoT en AI. Uw netwerk vormt de deur tot al die oplossingen en speelt zo een cruciale rol in het realiseren van de ambities van uw bedrijf.

Beste connectiviteit

Ook bij een cloud-ready netwerk begint alles met de keuze voor de beste connectiviteit.. Belangrijk daarbij is dat de gekozen connectiviteit de behoeften van uw bedrijf ondersteunt, vandaag én in de toekomst, en dat ze u toelaat om ook alle mogelijke cloudapplicaties te gebruiken. Enkel dan kan de gekozen connectiviteit de motor zijn voor de verdere groei van uw bedrijf.

Integratie en compatibiliteit

Om helemaal cloud-ready te zijn, moet u via uw netwerkinfrastructuur ook toegang krijgen tot zogenoemde cloud-native platformen. Die zijn specifiek ontworpen met het oog op het gebruik van data, systemen en applicaties in de cloud. Zulke platformen brengen uw bedrijfsnetwerken (LAN en WAN) samen met een multicloudomgeving, waarin u verschillende clouds, private en publieke, gebruikt binnen één architectuur.

Over architectuur gesproken: een cloud-ready netwerk laat u toe om software-defined netwerktechnologie te implementeren, en bijvoorbeeld het beheer en de security van uw netwerk via SD-WAN te organiseren. Zo kiest u meteen ook voor toekomstgericht netwerkbeheer.

Gegarandeerde bedrijfscontinuïteit

Een stabiele netwerkinfrastructuur verzekert de continuïteit van uw bedrijfsactiviteiten. Als ICT-partner kan Orange u helpen om uit te tekenen wat de behoeften van uw bedrijf zijn en op basis daarvan een performante infrastructuur op te zetten. We bieden hoge SLA’s, een garantie op hoge beschikbaarheid en, niet te vergeten, een schaalbare infrastructuur waarmee u uw activiteiten flexibel beheert en volledig op uw eigen maat en tempo verder ontwikkelt.

 

Benieuwd hoe u uw netwerk cloud-ready maakt? Wij zetten u graag meteen op de goede weg. Contacteer ons!

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht