VS bouwt 2G- en 3G-netwerken af: wat betekent dat voor u?

07.02.2022

Enkele vooraanstaande Amerikaanse operatoren beslisten om te stoppen met de ondersteuning van de 2G- en 3G-netwerken in de Verenigde Staten. Concreet gaat het over de operatoren AT&T en T-Mobile, die respectievelijk eind februari en in juli 2022 afschakelen. In die periode kiest u bij uw aankomst in de VS het best manueel voor T-Mobile US als roaming operator op uw toestel. Zo bent u zeker dat u bereikbaar blijft, ongeacht uw gsm-type. Waar hoort u nog rekening mee te houden? We leggen het uit in drie vragen.

1. Wat met mijn tariefplan?

Momenteel heeft Orange België VoLTE roamingakkoorden gesloten met AT&T en T-Mobile US. Hierdoor kan Orange VoLTE- en SMS over IP-diensten aanbieden aan zijn klanten in de VS.
Alle tariefplannen die 4G-diensten aanbieden, zijn compatibel met VoLTE roaming. Om van VoLTE roaming te kunnen genieten, dient u wel ‘International Voice and Data Roaming Service’ te activeren en dataroaming in te schakelen op uw compatibele smartphone.

 

2. Is mijn smartphone compatibel?

Vanaf juli van dit jaar zal niet meer elke smartphone, die voorheen in de VS wél nog functioneerde, bruikbaar zijn. Alleen de 4G-smartphones en smartphones met ‘VoLTE/SMS over IP in roaming’ kunnen nog gebruik blijven maken van de roamingdienst in de VS.

De grote meerderheid van de smartphones die sinds 2017 op de markt is gebracht, ondersteunt oproepen in VoLTE en SMS over IP in België. Voor Android zijn het echter enkel de meer recente toestellen, ongeveer twee jaar oud, die VoLTE roaming in de VS ondersteunen. Bij iOS (Apple toestellen) zijn er ook verschillende oudere toestellen compatibel. Een overzicht van de compatibele smartphones met VoLTE in België en in roaming is hier beschikbaar.

In ieder geval kunt u tot juli met elk soort toestel nog altijd roamen in de VS via het netwerk van T-Mobile.

 

3. Wat met andere landen en continenten?

Net zoals in de VS, zullen de 2G- en 3G-netwerken binnenkort geleidelijk worden afgeschakeld in Azië. Om ook in die regio’s van de beste dekking en een optimale dienstverlening te kunnen genieten tijdens het roamen, is het dus aangeraden om VoLTE- en SMS over IP-compatibele smartphones te gebruiken.

 

Binnenkort op (zaken)reis? Meer informatie over roaming bij Orange of de tarieven van uw bestemming vindt u op onze internationale tarievenpagina.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht