Zorgt brexit voor een breuk in uw telecomfactuur?

19.03.2019

Ook al is de impact van de brexit voor het zakenleven behoorlijk groot, u kan als mobiele gebruiker in of met het Verenigd Koninkrijk voorlopig op beide oren slapen. Zowel voor mobiele en vaste telefonie, sms en dataverbruik verandert er niets bij Orange.

1. Wat is de brexit en waarom kwam die er?

Via een referendum in juni 2016 besliste 51,9 procent van de Britten om de EU te verlaten. Een klein jaar later zette premier Theresa May de onderhandelingen over de voorwaarden voor die uitstap officieel in gang. Het grootste struikelblok tijdens die onderhandelingen bleek de grens tussen Ierland en Noord-Ierland, omdat die door de brexit opnieuw een buitengrens van de EU wordt.

 

2. Gevolgen voor bedrijfsleven

Welke vorm de brexit ook zal aannemen,  de impact ophet Vlaamse bedrijfsleven zal groot zijn. Het Verenigd Koninkrijk is nu eenmaal een vooraanstaande handelspartner. Veel Belgische bedrijven hebben er klanten, partners of zakenrelaties. In 2018 was 5 procent van de internationale B2B-gesprekken naar het VK.Volgens BNP Paribas Fortis is het Verenigd Koninkrijk de vierde grootste handelspartner van België, goed voor 7,7 procent van de Belgische uitvoer (en 5,5 procent van de Belgische invoer).

De economische groei dit jaar zal wereldwijd dalen volgens 45 procent van de Belgische CEO’s. Naast handelsconflicten en het politieke klimaat zien zij de brexit als de belangrijkste oorzaak hiervan. Dat bleek onlangs nog uit een rondvraag van PwC bij meer dan 1.300 CEO’s wereldwijd, waaronder ook in België. De weerslag van de brexit valt dus niet te onderschatten.

 

3. Tarieven onveranderd

De onzekerheid op zakelijk vlak hoeft u voorlopig niet te hebben op het vlak van uw telecomfactuur. Het Verenigd Koninkrijk mag dan wel de EU verlaten, voor een telecomaanbieder als Orange blijft het Verenigd Koninkrijk nog aan boord. 

Er verandert dus niets: surfen, bellen en sms’en gebeurt tegen dezelfde tarieven als die in en met de andere EU-lidstaten. En net zoals voor de tarieven, geldt dit ook voor de bundels. Alle bundels voor de EU-zone blijven onveranderd geldig voor het Verenigd Koninkrijk.

Het Verenigd Koninkrijk was al onderdeel van de zone EU (zone 1) van Orange, en dat blijft zo. Op de telecomtarieven van Orange heeft de politieke beslissing rond de brexit dus geen impact. 

 

Meer info over onze tarieven

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht