5G

Hallo 5G

Klaar voor 5G!

Orange Belgium investeert voortdurend in zijn mobiele netwerk om diensten van topkwaliteit te bieden en om technologisch voorop te lopen.

Orange vernieuwt zijn volledige 4G-netwerk en implementeert geleidelijk 5G, wat nieuwe opportuniteiten biedt voor ondernemingen.

Onze ambitie :

U toegang geven tot de nieuwste technologieën en u zo communicatie van hoge kwaliteit garanderen, als ook een betrouwbare breedbandverbinding.
Met behulp van 5G-technologie ontdekt u nieuwe opportuniteiten voor uw bedrijf.

Goed nieuws!

Business klanten kunnen 5G nu al ontdekken met hun huidige tariefplannen. Vandaag is het ook mogelijk om verder te gaan en een optimale 5G-ervaring te ontdekken dankzij de nieuwe Premium data-optie die u meer data en hoge surfsnelheden biedt.

Wat zijn de voordelen 5G?

Hogere reactiviteit

Dankzij de extreem lage latency maakt 5G de connectiviteit zeer stabiel en betrouwbaar. Het maakt het ook mogelijk om een deel van het netwerk toe te wijzen aan een specifieke klant en zo een naadloze verbinding te garanderen (bijvoorbeeld: voor medische diensten of voor autonome voertuigen).

Nog hogere snelheden

Met deze nieuwe mobiele generatie kunnen gegevens worden uitgewisseld met ultrahoge snelheden tot 3 keer hoger dan die van 4G. 5G maakt het bijvoorbeeld mogelijk om teamwerk te optimaliseren dankzij de ultrasnelle uitwisseling van grote bestanden en hoogwaardige videoconferentiegesprekken.

Meer verbonden objecten

5G maakt het ook mogelijk om miljarden objecten met elkaar te verbinden en hun gelijktijdige werking te garanderen.
5G introduceert meerdere mogelijkheden voor business transformatie en stimuleert zo innovatie binnen uw bedrijf.

Nieuwe mogelijkheden

5G maakt de ontwikkeling mogelijk van talrijke nieuwe diensten en toepassingen, en dat in verschillende sectoren zoals transport (autonome voertuigen), energie (smart grids) of gezondheid (geconnecteerde ambulances).
5G zal nieuwe opkomende technologieën zoals virtual reality (VR) en augmented reality (AR) ook in een mobiele vorm beschikbaar maken.

De 5G-technologie zal bedrijven in staat stellen hun digitale transformatie te versnellen, verder te innoveren en de klantervaring te verbeteren.

5G: de revolutie voor bedrijven

5G is de multiplicator van verschillende opkomende technologieën, zoals augmented reality en artificiële intelligentie. Het is een pionierstool geworden voor het bedenken en realiseren van nieuwe en revolutionaire toepassingen en voor het verbeteren van de klantervaring. De onderstaande use cases zijn al operationeel op 4G, maar 5G zal ervoor zorgen dat deze nieuwe technologieën kunnen rijpen en de gebruikerservaring verbeteren.

Zorg op afstand dankzij slimme bril

Iristick – Wit-gele Kruis

Visualisatie BIM-modellen op de werf

Toekomstige woning bekijken in virtuele realiteit

Toegang krijgen tot 5G is eenvoudig. Je hebt nodig:

Een business tariefplan

Bij Orange maken we het simpel: business klanten met een 4G-tariefplan kunnen al 5G ontdekken, zonder extra kosten.

Vanaf nu is het ook mogelijk om een optimale 5G-ervaring te ontdekken dankzij de Premium Data-optie waarmee je voluit profiteert van de hoge snelheden van 5G met daarnaast meer mobiele data. Laat u inspireren door onze use cases.

Om op het Orange 5G-netwerk te kunnen surfen, is naast een 5G-dekking ook een 5G-ready smartphone nodig.

Een compatibele 5G-smartphone of ‘5G ready’ smartphone

Alle 5G-smartphones moeten eerst worden getest en gecertificeerd op ons 5G-netwerk om er zeker van te zijn dat ze goed werken*.

Heeft u al een 5G-smartphone?

Check hier of deze al 5G ready is.

Een 5G-netwerk

Orange Belgium rolt zijn 5G-netwerk geleidelijk uit, net zoals dat bij 4G.

De regelgevende context voor het aanbieden van 5G verschilt tussen de 3 gewesten: Vlaanderen, Wallonië en het Brussels Gewest. Daarom starten we met de uitrol van dit netwerk van de toekomst in Vlaanderen waar de emissienormen (EMV) al werden aangepast om 5G aan te kunnen bieden.

5G-dekking is a beschikbaar in Antwerpen, Gent en aan de Belgische Kust. Leuven en Brugge komen tegen het einde van het jaar aan de beurt.

Heb je al een 5G smartphone? Kijk hier of hij 5G ready is

*hou er rekening mee dat niet alle 5G-smartphones die verkrijgbaar zijn bij onze concurrenten of in het buitenland, gecertificeerd kunnen worden als compatibel met ons 5G-netwerk.

De 5G-smartphones zullen de komende weken geleidelijk worden geüpdatet om je toegang te geven tot 5G.

- Samsung

  • Smartphones: Galaxy A13 5G / Galaxy A22 5G / Galaxy A33 5G / Galaxy A42 5G / Galaxy A52 5G / Galaxy A53 5G, Galaxy Z Fold3 5G / Galaxy Xcover 6 PRO 5G / Galaxy S20 FE 5G / Galaxy S21 FE 5G new hardware / Galaxy S21 5G / Galaxy S21+ 5G / Galaxy S21 Ultra 5G / Galaxy Note 20 5G / Galaxy Note 20 Ultra 5G / Galaxy S22 5G / Galaxy S22+ 5G / Galaxy S22 Ultra 5G / Samsung Galaxy Xcover 6 Pro
  • Tablets: T736B / X706B / X806B / X906B / Galaxy Tab S7+Lite 5G / Galaxy Tab S7+ 5G / Galaxy Tab S8 5G / Galaxy Tab S8+ 5G / Galaxy Tab S8 Ultra 5G

- iPhone: iPhone 12 en 13

- Xiaomi: Xiaomi 12/12 Pro

- OPPO: Oppo find X3 Lite, Oppo Find X5 Lite, Oppo Reno6, Oppo Reno8 Lite

- Fairphone 4

- Nokia X20

Deze informatie zal regelmatig worden bijgewerkt.

Heeft 5G gevolgen voor de gezondheid?

De lancering van 5G roept legitieme vragen op bij het publiek, met name over de impact ervan op de gezondheid. Er zijn de afgelopen 20 jaar meer dan 20.000 onderzoeken uitgevoerd naar de gevaren van blootstelling aan elektromagnetische golven. Geen enkel medisch onderzoek heeft een negatief effect van golven op de gezondheid aangetoond.

Bovendien zal het, specifiek voor de lancering van 5G in België, bij de toewijzing van frequenties gebruikmaken van frequentiebanden die al tientallen jaren worden gebruikt voor huishoudelijke toepassingen zoals radio, televisie en … wifi.

Ten slotte moet worden opgemerkt dat de Belgische regelgeving over emissienormen - het niveau van het toegestane emissievermogen voor antennes - een van de meest restrictieve ter wereld is, tientallen keren strenger dan de WHO-aanbevelingen (Wereldgezondheidsorganisatie).

Orange Belgium respecteert uiteraard alle toepasselijke regelgeving voor bestaande technologieën en zal dit blijven doen bij de lancering van elke nieuwe technologie.

Voor meer informatie, bezoek de pagina over dit onderwerp op de site van Agoria, de federatie van technologiebedrijven.

En voor het milieu?

In een context waarbij er steeds meer gegevens worden uitgewisseld, maakt 5G het mogelijk om waar nodig meer capaciteit te bieden, met veel hogere snelheden dan 4G. Deze nieuwe technologie zal ook een veel tragere stijging van het energieverbruik garanderen dan wanneer we het 4G-netwerk zouden moeten updaten om hetzelfde verkeer af te handelen.

En in tegenstelling tot eerdere generaties van mobiele netwerken, heeft 5G het probleem van energieverbruik geïntegreerd in het ontwerp. De Orange Group, die meewerkte aan de definitie van de 5G-standaard, heeft er vanaf het begin op aangedrongen dat alles in het werk wordt gesteld om energiebesparingen te realiseren.

Daarom hebben leveranciers van netwerkhardware gewerkt aan de energieprestaties van 5G-antennes, die veel efficiënter zijn. En dit wanneer het verkeer toeneemt omdat ze grotere bandbreedtes kunnen beheren dan 4G-antennes. Ze leveren daarom een ​​hogere doorvoer om meer gebruikers tegelijkertijd te bedienen.

In een onbelast netwerk verbruikt een 5G-antenne in eerste instantie meer dan een 4G-antenne. Maar de energie-efficiëntie neemt geleidelijk toe naarmate de implementatie vordert, het verkeer toeneemt en de uitrusting verbetert.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht