Machine-To-Machine: wat kan u er praktisch mee doen?

Machine-to-machine
14.06.2013

Wanneer we het vroeger over connectiviteit hadden, dan doelden we vooral op het verbinden van mensen. Maar tegenwoordig gaat het steeds vaker over het connecteren van ‘dingen’ zoals machines en systemen die op de één of andere manier data verwerken. Dat is wat Machine-To-Machine-toepassingen doen: ze laten uw machines rechtstreeks met elkaar communiceren. Waarom maakt dat ook uw bedrijf veel efficiënter ?

MaTMa-toepassingen maken gebruik van een speciale MaTMa-simkaart in combinatie met spraak-/sms-technologie of andere vormen van mobiele datacommunicatie. Dankzij de MaTMa-technologie kan een machine autonoom verbinding maken met een computer op afstand en gegevens in realtime doorsturen

Daardoor zijn MaTMa-toepassingen ideaal voor bijvoorbeeld:

  • Tracking & Tracing

Met MaTMa kan u uw vrachtwagens, bedrijfsvoertuigen en andere units wereldwijd op de voet volgen of opsporen.

  • Mobiele betalingen

Dankzij MaTMa kunnen uw klanten voortaan ook op verplaatsing elektronisch betalen. Uw betaalkaartsysteem verhuist simpelweg mee.

  • Telemetrie

Via MaTMa wordt u onmiddellijk op de hoogte gebracht wanneer uw machines niet meer functioneren zoals het hoort: uw machines vertellen u zelf wanneer ze moeten aangevuld, onderhouden of hersteld worden.

  • Anti-diefstal

Via MaTMa signaleren uw liften, gebouwen, voertuigen u automatisch en onmiddellijk een panne, diefstal of poging tot inbraak

Door machines mobiel met elkaar te laten communiceren, worden heel wat tussenfasen overbodig en dat leidt tot een aanzienlijke kostenbesparing. Bovendien is het zo dat hoe meer machines u gaat verbinden, hoe groter de opbrengsten worden.

Dat verklaart de forse groei die wordt voorspelt voor MaTMa. Eind 2010 waren er wereldwijd 61 miljoen systemen die van begin tot einde verbonden waren met mobiele technologie. Men gaat er algemeen van uit dat dit cijfer tegen 2020 zal oplopen tot maar liefst 2,1 miljard. Dat is een jaarlijkse groei van 45 à 50 %.

In België is Orange de absolute marktleider als het op MaTMa aankomt. We zijn bovendien wereldwijd actief, en zijn het internationale competentiecentrum Machine-To-Machine voor de Orangegroep.

 

 

Ontdek de mogelijkheden van IoT en verbeter uw werkomgeving met IoT. 

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht