Vandemoortele: overal werken zoals op kantoor

19.05.2015

 

Vandemoortele telt in België 1200 medewerkers en heeft zes vestigingen verspreid over heel het land. Vandemoortele brengt talloze kwaliteitsproducten op de markt en doet dit dankzij gemotiveerde medewerkers. En die medewerkers hebben allen een specifieke taak, en dus ook een specifiek telecomprofiel. Dennis De Baar, IT-directeur: “Geen sinecure dus om elke medewerker zowel meer vrijheid en flexibiliteit als transparantie te bieden”. Werner Godaert, Infrastructure Manager: “Maar toch zijn we er voor gegaan met Shape van Orange.”

 

De uitdaging

Meer vrijheid, flexibiliteit en transparantie voor elke medewerker

Hoe verander je het telecombeleid van een groot topbedrijf dat al jaren op dezelfde manier werkt? Dennis De Baar: “Het leek ons tijd om onze medewerkers op een andere manier te laten bellen, mailen en mobiel surfen. Nieuwe, jonge medewerkers hebben bovendien bepaalde verwachtingen op het vlak van telecom.”

 

De aandachtspunten op een rij

Vroeger was Vandemoortele gebonden aan één type smartphone en waren de telecommogelijkheden vrij beperkt. “Plus,” vult Werner Godaert aan, “de scheiding tussen professioneel en privégebruik kon transparanter.” Een complexe uitdaging waarop Orange een eenvoudige oplossing bood: Shape.

Onze medewerkers kunnen nu – waar ze ook zijn – werken zoals op kantoor.

 

Werner Godaert

 

De oplossing

Voor elk telecomprofiel wat wils

Dennis De Baar: “Wat ons meteen aansprak bij Shape, waren de zes verschillende formules: Light, Basic, Plus, Ultimate, International en Traveller.” Werner Godaert: “Niet dat we elke formule gebruiken binnen het bedrijf, maar met de selectie die we maakten, kan elke medewerker nu bellen, mailen en mobiel surfen zoals hij of zij wil.”

 

Wie krijgt welke formule?

De medewerkers van de productielijn hebben nu Shape Light. Ideaal om nu en dan intern te bellen en te mailen. Dennis De Baar: “Onze sales managers hebben dan weer – naargelang ze vaak in het buitenland zitten of niet – Shape Ultimate of International. Ze kunnen nu onderweg hun CRM-systeem updaten en overal werken zoals op kantoor.”


 

Het resultaat

Nieuwe mogelijkheden bij de vleet

Wat heeft Shape nu precies veranderd bij Vandemoortele? Werner Godaert: “Eerst en vooral: onze medewerkers genieten van meer vrijheid en flexibiliteit. Ze kiezen zelf hun toestel, en kunnen efficiënt werken waar ze ook zijn.”

 

Een duidelijke, transparante facturatie

Dennis De Baar: “Alles is nu veel transparanter wat verbruik en facturatie betreft.

 

De toekomst oogt mooi

Maar nog belangrijker is dat Vandemoortele nieuwe paden kan bewandelen. Dennis De Baar: “We denken aan nieuwe functionaliteiten en zelfs aan een eigen app waarmee de vele technologieën en systemen op onze verschillende sites optimaal kunnen worden aangewend.” De toekomst oogt mooi dankzij Shape van Orange. 

 

 

Benieuwd naar meer? Ontdek de meest recente ontwikkelingen op vlak van hybrid working.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht