4 voordelen van het 4G-netwerk van Orange

25.11.2016

Door de convergentie van vast en mobiel in het netwerk van Orange komt 4G niet alleen onderweg, maar ook in uw bedrijf van pas. Of het nu ter vervanging van of als back-up voor uw vaste verbinding is, 4G biedt u belangrijke voordelen.

Door de volledige integratie van de vaste en mobiele netwerken van Orange (convergentie) maakt het in veel omstandigheden niet meer uit of u nu vast of mobiel werkt, als u maar online bent. Als er een kabel beschadigd raakt bij graafwerken en uw internetverbinding daardoor uitvalt, ligt uw hele bedrijf stil. Gelukkig schakelt u met 4G back-up dan automatisch over naar een mobiele 4G-verbinding. Ook tijdelijke mobiele 4G-toegang is mogelijk, bijvoorbeeld voor een pop-upstore of in afwachting van vaste toegang.
 

Wat zijn de voordelen van het gebruik van 4G in uw datanetwerk?
 

1. Snelheid

De snelheid van het 4G-netwerk benadert die van een vaste VDSL-verbinding: tot 30 Mbps downstream en 16 Mbps upstream. Bovendien ligt de latency heel laag, waardoor ook toepassingen zoals VoIP over 4G mogelijk zijn. Kortom, in de praktijk merkt u niet of u nu via een vaste of mobiele verbinding werkt.
 

2. Betrouwbaarheid

Een vast netwerk is heel betrouwbaar, maar wordt soms onvermijdelijk getroffen door storingen zoals een kabelbreuk of stroompanne. Met 4G back-up hebt u op dat moment een tweede, onafhankelijke verbinding met het netwerk van Orange. Uw netwerk schakelt dan bij verbindingsproblemen automatisch over naar het 4G-netwerk. Orange levert 4G back-up met een tweede router, die via HSRP (Hot Standby Router Protocol) in verbinding staat met uw primaire router. Met het protocol HSRP wisselen beide routers, die een IP- en MAC-adres delen, constant hun status uit. De 4G-router neemt de verantwoordelijkheid van de primaire router op zich zodra die laatste geen verbinding heeft, en de overgang gebeurt transparant voor uw netwerk. Zodra het verbindingsprobleem opgelost is, verbreekt de 4G-router de mobiele verbinding en verloopt het netwerkverkeer terug via de vaste verbinding.
 

3. Snelle installatie

Wanneer u een nieuwe vaste verbinding voor een bedrijfsvestiging wil realiseren, vertragen fysieke werken mogelijk de oplevering. Een tijdelijke 4G-verbinding biedt u op dat moment een snel en betrouwbaar alternatief. We moeten alleen de IP-configuratie van uw vestiging in de 4G-router instellen en de router bij u installeren. Zodra de vaste verbinding opgeleverd is, kan u de 4G-router in een andere vestiging als tijdelijke verbinding inzetten of blijft ze staan als back-upverbinding.
 

4. Veiligheid

Orange levert de 4G-verbindingen voor uw vestigingen op via een afgeschermde APN (Access Point Name). Andere gebruikers van het mobiele netwerk hebben daartoe geen toegang. De 4G-verbindingen maken bovendien geen gebruik van het publieke internet. We configureren uw vestigingen met 4G-toegang binnen uw MPLS-netwerk, zodat ze meegenieten van dezelfde hoge beveiliging.

 

Benieuwd naar de laatste evoluties van het mobiele netwerk? Ontdek alles over 5G.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht