5de editie van Orange Fab focust op VR, AR & metaverse

01.09.2022

Boeien virtual reality, augmented reality en de metaverse u mateloos? Ons ook. Orange Belgium en Luxemburg selecteerden drie gespecialiseerde start-ups voor ons acceleratieprogramma Orange Fab 2022. We stellen hen en hun innovaties graag aan u voor.

Elk jaar selecteert de jury van het acceleratieprogramma Orange Fab enkele beloftevolle start-ups. Op deze manier wil Orange innovatie stimuleren en inzetten op samenwerkingen met jonge technologiebedrijven. Als gevolg hiervan kunnen Orange-klanten als eerste kennismaken met nieuwe, baanbrekende oplossingen.

“Dankzij Orange Fab zijn onze producten klaar voor het 5G-netwerk en sloten we een belangrijke commerciële overeenkomst op Europees niveau,” vertelt Sam De Smet, medeoprichter van OTIV. Zijn Gentse start-up is gespecialiseerd in autonome voertuigen en was één van de drie geselecteerde kandidaten van de vierde editie van Orange Fab. Etay Oren, CEO van CommuniThings, een Brusselse start-up die intelligente parkeersystemen uitwerkt en deelnam aan de eerste editie, voegt hieraan toe: “Wij beschikten over een knap IoT-aanbod en Orange over een uitstekende verkoopafdeling. Dankzij Orange Fab ontstond er een permanente samenwerking. Een buitengewone, verrijkende ervaring!” 

 

Start vijfde editie

Het vijfde seizoen van Orange Fab is intussen uit de startblokken geschoten. In deze editie ligt de focus op 5G-applicaties voor augmented reality (AR), virtual reality (VR) en de metaverse. Op 1 juni maakte Orange Fab bekend welke drie uitverkoren start-ups dit jaar deelnemen. Het gaat om deze bedrijven: Nirli (Wallonië), Virtual Rangers (Groothertogdom Luxemburg) en withVR (Vlaanderen). Ons doel? Deze bedrijven een duwtje in de rug geven en onze Belgische en Luxemburgse eindklanten laten kennismaken met innovatieve digitale belevingen. 

Herbeleef hier de finale van 1 juni


De uitverkoren start-ups

De Luikse start-up Nirli brengt virtual en augmented reality naar de gezondheids-, bouw- en retailsector en naar de industrie. Door het creëren van immersieve belevingen legt Nirli de metaverse binnen handbereik.

In het Groothertogdom Luxemburg ontwerpt Virtual Rangers op maat van de klant oplossingen in virtual of augmented reality binnen de metaverse. Deze start-up gebruikt VR voor professionele opleidingen en evenementen, maar ook als ontspanning. Daarnaast creëert Virtual Rangers AR-belevingen voor de cultuur- en bouwsector. Een voorbeeld hiervan is Luxembourg Metaverse.

De Gentse start-up withVR maakt met behulp van VR virtuele ruimtes waar (groepen) mensen spreekoefeningen kunnen uitvoeren. Deze innovatie is de perfecte ondersteuning voor mensen die logopedie volgen of er onderzoek naar doen.

 

Innovatie binnen handbereik 

Is uw bedrijf ook gespecialiseerd in virtual reality, augmented reality en de metaverse? Neemt u graag deel aan een masterclass hierover? Of stelt u graag uw eigen VR- of AR-oplossing aan uw klanten voor? Orange Fab biedt u de kans om unieke co-innovatieprojecten op de markt te brengen. 

Hebt u nog geen of slechts beperkte kennis van VR, AR of de metaverse, maar bent u wel benieuwd wat deze innovaties voor uw bedrijf kunnen betekenen? Ook dan kan u aankloppen bij Orange. Onze ICT-experten helpen u bij het selecteren en implementeren van nieuwe ICT-oplossingen en ondersteunen u bij het beheer, de uitvoering en de opvolging van uw ICT-projecten.

 

Benieuwd naar wat virtual reality, augmented reality en de metaverse voor uw bedrijf kunnen betekenen? Ontdek het op orangefab.be.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht