5G in beeld: innovaties in bouw, vastgoed en zorg

17.11.2022

5G zorgt voor een revolutie op technologisch gebied. Vooral bedrijven genieten van de nieuwe kansen. Maar wat maakt 5G allemaal mogelijk? We brengen enkele concrete voorbeelden uit de bouw-, de zorg- en de vastgoedsector in beeld.

Bouwsector: focus op rendabiliteit en minimale foutenmarge

In de bouwsector speelt het BIM op elke werf een essentiële rol. Dit Building Information Model is een overkoepelend plan waar elke partij, van architect tot aannemer, informatie aan toevoegt. Zo ontstaat er een volledig 3D-plan dat alle essentiële informatie bevat voor de constructie, het onderhoud en de eventuele latere renovatie van het gebouw. Dankzij 5G en augmented reality-toepassingen kan het BIM gevisualiseerd worden op de werf zelf, wat zorgt voor een betere rendabiliteit en een lagere foutenmarge.

Gezondheidssector: expertise aan huis

Nu mensen ouder worden en steeds langer thuis blijven is zorg aan huis een belangrijk thema binnen de gezondheidszorg. Door de expertise van specialisten naar de patiënten te brengen, in plaats van de patiënt naar de specialist, kan de druk op de ziekenhuizen verlaagd worden. Met behulp van smartglasses en videostreaming via 5G kan de thuisverpleging de specialist raadplegen tijdens de verzorging. Zo krijgt de patiënt steeds de beste zorg, zonder dat hij zijn woning hoeft te verlaten.

Vastgoedsector: mogelijkheden visualiseren

Hoe verkoop je een woning die nog moet worden gebouwd? En hoe overtuig je een koper dat een oud huis heel modern kan worden gerenoveerd? Met virtual en augmented reality kunnen bouwpromotoren en vastgoedmakelaars potentiële kopers al een blik op hun toekomst geven. Dankzij 5G kunnen geïnteresseerden op de locatie zelf zien hoe de toekomstige woning of het verbouwproject er in realiteit zal uitzien.


Benieuwd naar wat 5G voor uw bedrijf kan betekenen? Ontdek alle mogelijkheden van dit netwerk.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht