5G speelt sleutelrol in drone-transport bij Helicus

22.10.2020

Artificiële intelligentie, security en bovenal ook connectiviteit. Dat zijn voor platformbeheerder Helicus de sleutels in hun project rond dronetransport van medisch materiaal. Het bedrijf doet hiervoor een beroep op de 5G-expertise van Orange.

Volgens ziekenhuizen en artsen ligt de toekomst van de zorg in specialisatie en samenwerking. Elk ziekenhuis specialiseert zich in een of meerdere zorgdomeinen en gaat in interactie met andere vestigingen en locaties. Deze evolutie leidt tot een toenemende vraag naar transport van medisch materiaal. Maar in de context van de huidige mobiliteit en verkeersopstoppingen is dat niet evident. De oplossing volgens platformbeheerder Helicus? Drones.

Samen met dertig zorginstellingen zette Helicus een project op voor de levering van medisch materiaal via drones. Het bedrijf beheert daarvoor een geïntegreerd platform en baseert zich op artificiële intelligentie voor routeoptimalisatie. Zo worden steeds de beste routes berekend tussen bijvoorbeeld ziekenhuizen.

 

Sleutelrol voor 5G

Security is een erg belangrijke component bij medische transporten. 5G biedt heel wat mogelijkheden voor beveiligde verbindingen. Bovendien staat ook connectiviteit bij dit project centraal. Om dronetransport vanop afstand te kunnen beheren, zijn volgende eigenschappen absoluut noodzakelijk: een betrouwbare, gegarandeerde connectie met hoge bandbreedte (bijvoorbeeld voor de noodzakelijke videoverbinding) en een uiterst lage latency of vertraging. Om tot een economisch en functioneel werkbaar model te komen, speelt 5G dan ook een absolute sleutelrol. Orange, als internationale 5G-expert en -voorloper, biedt Helicus daarbij de nodige ondersteuning.

 

 

Ontdek meer 5G-toepassingen

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht