AI maakt uw smartphone nog efficiënter

19.07.2024

In de nieuwste versie van hun smartphones hebben Apple en Samsung AI volledig in de armen gesloten. Door de mogelijkheden van AI beter te benutten en die te combineren met 5G, ontstaan er heel wat nieuwe toepassingen voor bedrijven.

AI heeft ons de voorbije jaren op verschillende vlakken versteld doen staan. In heel wat sectoren heeft het gebruik van kunstmatige intelligentie al tot een mindshift geleid en zorgde het ervoor dat bedrijven bepaalde taken veel efficiënter kunnen uitvoeren.

Het kon dan ook niet anders dat Samsung en Apple AI zouden gebruiken om hun smartphones nog productiever te maken. Dat moment is nu aangebroken: beide producenten geven AI een centrale rol in hun meest recente smartphones.

Apple Intelligence en Galaxy AI zijn beide volledig geïntegreerd in de bestaande apps en zijn daardoor eenvoudig te gebruiken. Bovendien werken beide systemen grotendeels op de telefoon zelf, zodat de privacy van de gebruiker en de vertrouwelijkheid van gevoelige bedrijfsinformatie gegarandeerd blijven.

 

Gekende en verrassende innovaties

Er zijn intussen heel wat tools en toepassingen die aantonen wat AI met tekst en beeld kan doen. Zowel Apple als Samsung hebben een aantal van deze mogelijkheden overgenomen en in hun toestellen geïntegreerd. Zo hebben de nieuwste toestellen van beide merken allebei AI-toepassingen waarmee u foto’s en video’s kan bewerken en optimaliseren.

Apple integreert daarnaast met Writing Tools een intelligente schrijfhulp in zijn besturingssysteem iOS 18. Deze toepassing kan in alle apps, van Apple of van andere producenten, gebruikt worden en biedt naast de standaard spellingcheck, ook de mogelijkheid om teksten te herschrijven, samen te vatten of in een andere toon te formuleren. Door het integreren van ChatGPT in het besturingssysteem geeft Apple zijn gebruikers de mogelijkheid om met één van de meest getrainde AI-toepassingen aan de slag te gaan.

Galaxy AI van Samsung biedt dan weer de mogelijkheid om gesprekken live te laten vertalen. Telefoneren in een andere taal dan uw moedertaal wordt daardoor veel eenvoudiger, aangezien uw smartphone de vertaling voor zijn rekening neemt. Daarnaast introduceert Samsung ‘Circle to Search’. Met deze optie kunnen gebruikers informatie over een woord of een beeld opzoeken in Google, simpelweg door het met hun vinger op het scherm te omcirkelen terwijl de home-knop wordt ingedrukt.

 

When AI meets 5G

Door de integratie van AI wordt uw smartphone meer en meer een persoonlijke assistent die u helpt om taken efficiënter uit te voeren. De geavanceerde AI-mogelijkheden zijn momenteel enkel beschikbaar op de nieuwste modellen met recente software-updates. Bij Samsung is dat een Galaxy-telefoon uit de S23- of S24-serie nodig, een Z Flip5/6 of Z Fold5/6, of een S9-tablet. Via uw Klantenzone hebt u toegang tot de online shop waar u, afhankelijk van de commerciële beschikbaarheid, deze toestellen kunt aanschaffen.

Bovenstaande toestellen maken ook gebruik van 5G. Deze netwerktechnologie komt tegemoet aan alle voorwaarden die vereist zijn voor een optimaal gebruik van de nieuwe AI-toepassingen. Door te kiezen voor een Connected Mobile-abonnement met toegang tot 5G Ultra, kiest u ook voor volgende voordelen.

 

  1. Hogere snelheden
    In vergelijking met 4G biedt 5G veel hogere downloadsnelheden. Dat betekent dat AI-applicaties, die vaak grote hoeveelheden data verwerken en verzenden, sneller en efficiënter kunnen werken.

 

  1. Lagere latency
    Een lagere latency betekent dat er minder vertraging is tussen het verzenden en ontvangen van gegevens. AI-toepassingen die een verwerking in real-time vereisen, zoals spraakherkenning, bereiken op deze manier veel betere resultaten.

 

  1. Betere connectiviteit
    5G-netwerken kunnen meer apparaten tegelijk ondersteunen zonder dat de snelheid of betrouwbaarheid van het netwerk wordt aangetast, wat cruciaal is voor heel wat AI-toepassingen.

 

  1. Hogere bandbreedte
    De verhoogde bandbreedte van 5G maakt het mogelijk om grotere hoeveelheden data te verzenden en ontvangen. Dat is vooral nuttig voor AI-applicaties die werken met high-definition video, afbeeldingen of andere zware bestanden.
 
 
 

Wil u uw bedrijfsactiviteiten efficiënter uitvoeren met geavanceerde AI? Bekijk ons aanbod van smartphones en tablets in uw Klantenzone of neem contact met ons op voor advies.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht