BASF zet 5G in voor bedrijfskritieke communicatie

22.10.2020

Bij BASF communiceren bepaalde diensten steevast met klassieke walkietalkies die verbonden zijn via het Tetra-netwerk. Aangezien dat netwerk binnenkort verdwijnt, wordt er gezocht naar een oplossing. Is 5G een volwaardig alternatief?

Onderhoud, operaties en noodinterventies: het zijn maar enkele voorbeelden van bedrijfskritieke communicatie waarbij BASF een beroep doet op het zogenaamde Tetra-netwerk. Tetra staat voor Terrestrial Trunked Radio en wordt standaard gebruikt voor de radiocommunicatie bij professionele instanties, zoals politie en veiligheidsdiensten. Voor BASF was Tetra destijds dan ook een logische keuze.

Binnenkort verdwijnt het Tetra-netwerk en moet de chemiereus op zoek naar een volwaardig en betrouwbaar alternatief. BASF experimenteert nu volop met de mogelijkheden van 5G. Dat laat het bedrijf toe om over te gaan naar een ‘one-devicepolicy’, waarbij walkietalkie en smartphone één toestel worden. Daarnaast zou 5G via deze toestellen extra toepassingen mogelijk maken, zoals videostreaming of de lokalisatie van personen. Een stap vooruit in operationele efficiëntie!

 

 

Ontdek ook de andere 5G-toepassingen in de haven van Antwerpen

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht