Beheer uw mobiele vloot 100% digitaal, met eSIM

03.01.2022

De eSIM is de digitale opvolger van de klassieke simkaart. Die digitalisering biedt heel wat voordelen, zowel voor telefoons, tablets als laptops. Het beheer van uw mobiele vloot was nog nooit zo simpel.

De eSIM is de nieuwste technologie om met het mobiele netwerk verbinding te maken. We bespreken de opvolger van de klassieke simkaart in vier concrete vragen.

 

 1. Wat is een eSIM?
  De eSIM is de modernste versie van een simkaart, volledig digitaal. Het doel is hetzelfde: een toestel verbinding laten maken met het mobiele netwerk van een operator. De 'e' in eSIM staat voor 'embedded': in plaats van een afzonderlijk fysiek kaartje is de eSIM geïntegreerd in de chipset van het mobiele toestel. Daardoor hoeft u geen fysieke simkaart meer in het toestel te steken.
   
 2. Wat zijn de voordelen van een eSIM?
  Werknemers hoeven niet langer langs kantoor te gaan om een simkaart op te halen. Als hun telefoon of tablet met een eSIM is uitgerust, kunnen ze in de My Orange-app eenvoudig een eSIM-profiel downloaden en installeren.
  De eSIM is gesoldeerd in het toestel. Het heeft dan ook geen opening meer nodig voor een fysieke simkaart. Daardoor is het toestel ook beter beschermd tegen stof en oxidatie.
   
 3. Hoe activeert u een eSIM?
  Als fleetmanager kan u eender wanneer vanuit de B2B-klantenzone eSIM-kaarten activeren. Zo rolt u in enkele seconden een hele mobiele vloot uit. Gedaan dus met de logistieke uitdagingen van simkaarten onder uw gebruikers te verspreiden. Gebruikers kunnen ook zelf naar hun eSIM omschakelen met de My Orange-app op hun telefoon.
   
 4. Hoe toekomstgericht is een eSIM?
  Met eSIM biedt u een volledig digitale werknemerservaring en is uw mobiele vloot aangepast aan de nieuwe manier van werken. Bovendien opent het de deur naar een nieuw connectiviteitstijdperk, waarin moderne mobiele apparaten met de nieuwste technologieën uitgerust worden. Tot slot is een eSIM ook duurzaam: omdat de chip deel uitmaakt van het toestel zelf, wordt er geen plastic afval meer geproduceerd.

 

Zeg vaarwel tegen de fysieke simkaart en maak kennis met eSIM, de eerste 100% digitale simkaart. Activeer eenvoudig vanuit uw Klantenzone.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Bent u al business klant bij Orange?