Data News Awards: Orange zit in een goede flow

20.06.2022

Twee nominaties voor de Data News Awards for Excellence 2022 bevestigen de positieve weerklank van Orange Belgium op de Belgische telecommarkt. “Orange zit in een goede flow”, stelt de jury.

Data News is het vakblad voor de Belgische ICT-sector. Elk jaar kent een onafhankelijke jury in opdracht van het blad de Data News Awards for Excellence toe aan bedrijven uit de sector. Voor de editie van 2022 tekende de ICT-sector weer volop present in Brussels Expo. Met 1.300 gasten brak het evenement zijn vorige record.

“En er stonden nog zeker 200 gasten op de wachtlijst”, weet Kristof Van der Stadt, hoofdredacteur bij Data News. “We hadden graag iedereen erbij gehad, maar er waren gewoon letterlijk te weinig tafels en stoelen beschikbaar.” Een nooit geziene opstoot van knaldrang? “Zonder twijfel, al heeft het er ook mee te maken dat de Belgische ICT-sector het bijzonder goed doet. Niemand wilde het evenement missen.”

 

Twee nominaties voor Orange Belgium

De waarde van een nominatie voor de Data News Awards for Excellence is dan ook nauwelijks te overschatten. Uit een suggestielijst kiest het grote publiek voor elke awardcategorie een shortlist van vijf nominaties. Dit jaar noteerde Data News daarbij net geen 10.000 stemmen. Ook dat is een record. Vervolgens is het een onafhankelijke jury – dit jaar voorgezeten door Stijn Viaene van Vlerick Business School – die de winnaars aanduidt.

De nominatie voor Orange Belgium in de categorie ‘Communications Innovator of the Year’ en die voor Orange Cyberdefense in de categorie ‘Cybersecurity Company of the Year’ bewijst dat Orange top of mind is bij de bedrijven en ICT-professionals die hun stem uitbrachten. “De scores lagen erg dicht bij elkaar”, weet Kristof Van der Stadt, die als plaatsvervangend voorzitter de deliberatie voorzat. “De jury stelde vast dat Orange zich in een goede flow bevindt.”

 

“De jury stelde vast dat Orange zich in een goede flow bevindt.”

 

Kristof Van der Stadt, hoofdredacteur bij Data News

 

Positieve weerklank

Het juryrapport bevestigt de positieve weerklank van Orange op de Belgische markt, als een bedrijf dat zijn klanten succesvol begeleidt in hun digitale evolutie en hen optimaal ondersteunt – met de bijhorende ICT-oplossingen – om hun groeikansen te vergroten.

De overname van VOO maakte eveneens indruk en belooft veel voor de plannen die Orange in ons land heeft. “De verwachtingen zijn hooggespannen, ook voor de volgende editie van de awards”, zegt Kristof Van der Stadt. De jury had verder nog lof voor de manier waarop Orange in de haven van Antwerpen sterk inzet op 5G. Het toont aan dat Orange ook op dat vlak een voortrekkersrol speelt.

 

 

5G gaat niet zozeer om de technologie, maar om wat u ermee doet. Luister in de podcast van Data News naar de bijdrage van Werner De Laet, Chief Enterprise Officer Innovation & Wholesale bij Orange Belgium, over de toekomst van 5G.

 
Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht