De Fairphone 3+: wat kost een duurzame smartphone?

02.09.2020

De aarde, daar hebben we er maar één van. Onze planeet botst almaar vaker op haar grenzen. Steeds meer mensen en bedrijven, waaronder Orange, zien dan ook het belang van meer duurzaamheid in. 

Bij Orange staan milieu- en energietransitie centraal. We beperken onze CO2-uitstoot en zetten in op recyclage. In lijn met dit beleid breiden we ons aanbod smartphones uit met de Fairphone 3+, de nieuwste telg uit het Fairphone-gamma, dat als enige ter wereld het Fairtrade Gold-label draagt. 

 

Het Fairphone-verhaal

Fairphone is een Nederlandse scale-up die eerlijke en duurzame telefoons wil maken. Het bedrijf ontwerpt toestellen met een lange levenscyclus en zet maximaal in op recyclage — zo bestaat de Fairphone 3+ uit 45 % gerecycleerd plastic. Bij Fairphone willen ze enkel grondstoffen gebruiken die op een eerlijke manier ontgonnen en verhandeld worden, zoals tungsten en coltan. Ook de arbeidsomstandigheden houden ze in de gaten. Fairphone bewijst zo dat de elektronica-industrie van binnenuit kan veranderd worden.  

 

Een nieuwe levensstijl 

De nieuwste technologische toeters en bellen. Nog krachtiger, nog sneller en relatief goedkoop. Willen we dat eigenlijk nog wel? Ook als we weten dat er consequenties zijn voor mens en milieu? Fairphone biedt ons een alternatief. Wie een Fairphone koopt, kiest niet alleen een telefoon die eerlijk geproduceerd werd én langer meegaat, maar kiest ook voor een andere stijl van leven en handelen.

 

Een betere wereld heeft zijn prijs

Laten we eerlijk zijn, de Fairphone 3+ is een goede smartphone met behoorlijke prestaties en dito design, maar de vlaggenschepen van de 'traditionele' merken bieden u méér voor dezelfde prijs. Het verschil zit in de prijs die u betaalt voor uw bewuste keuze. Het is een eerlijke prijs. Eentje die aansluit bij de waarden die u nastreeft, zoals duurzaamheid en verantwoord ondernemen. Met een Fairphone kunnen u en uw medewerkers die waarden verder uitdragen. 

 

Hoe goed is de Fairphone 3+?

De Fairphone 3+ is snel, veilig en betrouwbaar. Deze smartphone hoeft in essentie niet onder te doen voor de concurrentie. Bovendien heeft hij een verwisselbare batterij met lange levensduur en kregen zijn hoofdcamera (12 MP) en audiomodules een upgrade in vergelijking met het vorige model. 

Maar het toestel onderscheidt zich vooral door zijn modulair ontwerp. Fairphone gaat uit van deze simpele waarheid: de duurzaamste telefoon is diegene die u het langst blijft gebruiken. Daarom is hij opgebouwd uit modules (scherm, camera, audio ...) die apart kunnen vervangen worden. Een unicum in een tijd waarin de levensduur van een smartphone 24 maanden bedraagt!

 

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht