De klimaatverandering: een uitdaging voor de telecomsector

03.02.2020

De klimaatverandering treft ons allemaal. Particulieren maar ook bedrijven. En de telecombedrijven, die een belangrijke rol vervullen in het streven naar een lagere koolstofuitstoot. Hoe? Ontdek het samen met ons.

Smart cities

Klimatologen trekken aan de alarmbel: "Het is geen vijf maar twee voor twaalf." Bepaalde steden nemen hun verantwoordelijkheid en beslissen om werk te maken van hun transformatie naar een zogenaamd slimme stad. Het idee is om de nieuwste innovaties te gebruiken om ons transport en onze huizen energiezuiniger te maken. Een utopie? Niet echt, want de steden van morgen, die bestaan nu al. In China, meer bepaald in Shenzhen, wordt digitale architectuur ingezet bij de bouw van "C Future City". In de Verenigde Staten heet de stad van de toekomst Babcock Ranch. Zelfvoorzienende woningen, zelfrijdende en geconnecteerde elektrische auto's, metalen bomen met zonnepanelen, álles staat in het teken van duurzame ontwikkeling.

Minder verkeersdrukte

De vooruitgang die we boeken op het vlak van automatisatie en robotisatie bewijst ook hoe langer hoe meer haar ecologisch nut. Denk bijvoorbeeld aan de innovaties in de landbouw. Of aan de zelfrijdende auto's die, volgens bepaalde bronnen, een pak minder energie zouden verbruiken dankzij het geoptimaliseerde rijgedrag en die het verkeer weer vlotter zouden maken omdat alle voertuigen op elkaar afgestemd zullen zijn.
Uiteraard is het niet de bedoeling dat het openbaar vervoer vervangen wordt, want dat zal altijd onze grootste troef zijn in onze strijd tegen de klimaatopwarming.

De koolstofuitstoot verminderen met 5G?

Het dataverbruik neemt onverbiddelijk toe, dat zal niemand verbazen. Kan 5G helpen om de energieprestaties van onze netwerken te optimaliseren en zo de koolstofuitstoot terug te dringen?
Op 23 januari vond in Brussel de Renewable Energy for 5G Europe Conference plaats. Eerder had Europa al haar ambitie uitgesproken om tegen 2050 het eerste CO2-neutrale continent te worden. Op dit congres werd dan ook lang en breed gepraat over het 5G-netwerk en de mogelijke toepassingen ervan voor hernieuwbare energie.

En bij Orange

Orange Belgium gaat al jarenlang voorop in de strijd tegen de klimaatverandering.
Sinds 2016 zijn al onze gebouwen, heel ons netwerk en al onze winkels CO2-neutral. Verder proberen we onze werknemers warm te maken om zo veel mogelijk gebruik te maken van elektrische auto's en fietsen en van carpooling (we stellen hybride voertuigen ter beschikking voor hun werkverplaatsingen).
En doordat we onze werknemers de kans geven om thuis te werken, verkleinen we hun impact op het milieu want hun auto blijft in de garage staan.

Bij Orange zijn we ervan overtuigd dat elk gebaar telt. En dat iedereen een rol speelt in onze gezamenlijke strijd tegen de klimaatopwarming.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht