De voordelen van mobiel werken op de bouwwerf

11.01.2018

Efficiënte informatie-uitwisseling is cruciaal voor een optimale werking van uw bedrijf. Niet alleen intern op kantoor, maar ook onderweg, bij een klant of op de werf.


Werk mobiel en krijg op elk moment toegang tot de meest actuele project- of productinformatie op uw laptop, smartphone of tablet. Raadpleeg tekeningen, plannen of schema’s en pas aan waar nodig in cloudtoepassingen zoals Dropbox, GoogleDrive of Sharepoint. Lijvige dossiers afdrukken en meenemen naar werven, dat hoeft niet meer. Zo maakt u administratie achteraf op kantoor overbodig, boekt u tijdswinst én bespaart u geld. Alleen maar voordelen die u kan verzilveren, maar alleen als u kan rekenen op stabiele mobiele data.

 

Bewaar het overzicht

Heel wat bouwbedrijven zetten tracking- of registratietoepassingen in. Daarmee brengen ze geautomatiseerd belangrijke informatie in kaart zoals werktijden van bouwvakkers, rijtijden van bedrijfsvoertuigen en de locaties van materiaal en werktuigen. Die info kan vervolgens geïmporteerd worden in een Enterprise Resource Planning-systeem (ERP). Het resultaat? Een routinematige administratie die steevast up-to-date is.

 

Speel kort op de bal

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen op de bouwwerf, ook als u er niet bent. Camerabeelden ter preventie van diefstal raadpleegt u op uw smartphone, tablet of computer. Werfrapportering kan in realtime vanop een tablet en met behulp van apps documenteert u een site op de voet digitaal. Signaleer problemen met foto’s en tekst of voeg bestellingen en leveringsbewijzen toe. Die gegevens belanden vervolgens bij de administratieve verantwoordelijke of gaan rechtstreeks in het ERP-systeem en zijn – indien gewenst – toegankelijk voor collega’s of andere betrokken partijen. Mobiele toepassingen herleiden de foutenmarge tot een minimum en garanderen een betere informatiedoorstroming naar alle betrokken partijen.

 

 

BIM

De samenwerking tussen bouwpartners wordt sterker ondersteund en vereenvoudigd door de digitalisering. Een mooi voorbeeld daarvan is BIM of Building Information Modeling. BIM is een geïntegreerd proces waarmee bouwprofessionals een project digitaal kunnen ontwerpen, uitwerken, verkennen en corrigeren nog voor het is gebouwd. Anders dan het traditionele bouwproces, waar chronologisch de architect wordt aangesteld door de opdrachtgever, iets later de ingenieur voor stabiliteit en technieken, veel later de aannemers en de onderaannemers, en daarna pas de facility managers, begint het bouwproces binnen BIM met alle partijen rond dezelfde tafel. De informatie die dankzij BIM gedigitaliseerd en gedeeld wordt, kan vervolgens gebruikt worden bij de communicatie met drones, 3D-printers, scanners, intelligente brillen, robots, geconnecteerde objecten en zelfs software om gebouwen te beheren.

 

Telecominfrastructuur voor het digitale bouwbedrijf

Voor een efficiënte informatie-uitwisseling hebt u het volgende nodig:

 

Wil u altijd en overal de juiste informatie kunnen raadplegen? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht