Device Manager: ontdek de nieuwe features

24.03.2023

Smartphones en tablets helpen uw medewerkers efficiënter te werken. En verloopt het beheer van deze toestellen even efficiënt? Dankzij Device Manager, uitgebreid met handige nieuwe features, beheert u uw smartphones en tablets op één centrale plek.

Smartphones en tablets hebben hun nut op de bedrijfsvloer intussen al meermaals bewezen. Zeker voor werknemers die vaak bij klanten of onderweg zijn. Snel even een afspraak inboeken, informatie over een product of dienst opzoeken, snelle vragen van collega’s beantwoorden … Het gaat allemaal vlotter op mobiele toestellen. Ze maken van uw bedrijf een flexibele organisatie. Orange helpt u al deze toestellen efficiënt te beheren op één centrale plek, met Device Manager.

De voordelen van Device Manager

Device Manager is een Mobile Device Management (MDM) cloudoplossing die u helpt bij het beheer en de beveiliging van alle mobiele toestellen die uw medewerkers gebruiken.

Betere beveiliging
Met Device Manager beveiligt u alle bedrijfstoestellen tegen aanvallen van buitenaf. De bedrijfsgegevens op de toestellen blijven altijd versleuteld, en bij verlies of diefstal kunt u de toegang blokkeren en de data vanop afstand wissen.

Overzicht op uw bedrijfsgegevens
Met Device Manager selecteert u heel eenvoudig welke apps u vanop afstand installeert op de toestellen van uw werknemers, en wie welke bedrijfsgegevens kan raadplegen. Device Manager zorgt er bovendien voor dat altijd de laatste versie van elke app geïnstalleerd is.

Efficiënt onderhoud
Hoe meer werknemers mobiele toestellen gebruiken, hoe groter de nood aan support. Dankzij Device Manager hoeven werknemers niet naar kantoor te komen of hun toestel af te geven. Diagnoses en aanpassingen kunnen gemakkelijk vanop afstand gebeuren met het realtime overzicht van de instellingen op elk toestel.

Cloudoplossing
Device Manager is een cloudoplossing, dat betekent dat u geen infrastructuur nodig heeft. Dat laat u ook toe om zelf maandelijkse licenties toe te voegen en te verwijderen naargelang uw behoeften, die van uw bedrijf en van uw werknemers.

Nieuwe features: verbeterde beveiliging en databeheer
Device Manager is uitgebreid met enkele handige features die nog beter beantwoorden aan de noden van uw bedrijf. Beveiliging van uw bedrijfsgegevens is van groot belang. Daarom wordt elke Android-applicatie automatisch gecontroleerd op veiligheidsinbreuken en bedreigingen voor het downloaden.

Een smartphone of tablet kan ook een vorm van extra verloning in natura zijn voor uw werknemers. Met de nieuwe features van Device Manager bent u er zeker van dat de toestellen tijdens het werk optimaal benut worden. Zo kan u ervoor kiezen om bepaalde privé-apps zoals social media of streamingsdiensten tijdens de werkuren niet beschikbaar te stellen. In hun vrije tijd kunnen uw werknemers dan weer wel ten volle profiteren van hun toestel. Het is vanaf nu ook mogelijk om roaming data buiten de EU te blokkeren, zodat uw bedrijf niet plots geconfronteerd wordt met hoge roamingkosten. Een chauffeur die vaak voorbij of door Zwitserland moet, hoeft zo niet meer te twijfelen over dataverbruik.

Gentse Kabelwerken kiest voor Device Manager

Gentse Kabelwerken(GKW), één van de grootste aannemers voor kabelwerken van het land, beheert ongeveer vijftig tablets en een tiental smartphones via Device Manager. Veiligheid is de belangrijkste reden waarom zij voor Device Manager kiezen:

“Dankzij Device Manager worden onze toestellen niet blootgesteld aan onbetrouwbare software. Bovendien kunnen we bij diefstal of verlies de bedrijfsdata op de toestellen vanop afstand wissen. Device Manager bezorgt ons veel gemoedsrust”

 

Bovendien helpt Device Manager het dataverbruik op de toestellen van GKW te beperken.

“In het verleden werden onze toestellen ook wel eens gebruikt om muziek te streamen of om naar voetbalwedstijden te kijken. Door bepaalde toepassingen als YouTube te blokkeren, merken we een groot verschil in dataverbruik.”

 

 

Benieuwd of Device Manager ook voor uw bedrijf een voordeel kan zijn? Doe de test!

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht