Device Manager: slim beheer van uw mobiele werkplek

23.11.2021

Het favoriete toestel van uw werknemers is de smartphone. Om hun productiviteit te verhogen én de beveiliging te verbeteren, hebt u een oplossing nodig om mobiele toestellen te beheren. 

De tijd dat we alleen op kantoor werkten, ligt al even achter ons. Op veel werkplekken kiezen werknemers liever voor hun smartphone of tablet dan hun computer. Die toestellen laten hen toe om bijna overal flexibel te werken en hun productiviteit te verhogen.

Om uw werknemers hierin optimaal te ondersteunen, maakt u bedrijfsinformatie daarom het best ook beschikbaar op hun mobiele toestellen. Dat levert wel enkele uitdagingen op. Zo verhoogt mobiel werken de beveiligingsrisico's, bijvoorbeeld door diefstal of verlies van een toestel. En ook de ondersteuning van diverse types mobiele toestellen is geen eenvoudige klus.

Met Device Manager levert Orange een gebruiksvriendelijke oplossing aan voor het beheer en de beveiliging van uw mobiele vloot, vanaf Android 8.0 en iOS 5.0. Device Manager heeft de volgende voordelen:

 

Veilige toegang

Device Manager schermt bedrijfsinformatie af voor onbevoegden door een verplichte vergrendeling van de mobiele toestellen met een pincode of wachtwoord. Bovendien kunnen bijlagen bij een e-mail van het bedrijf alleen gedeeld worden met goedgekeurde apps om datalekken te voorkomen. U kan verschillende gebruikersgroepen definiëren, elk met hun eigen rechten. En als een toestel gestolen wordt of verloren raakt, wist u eenvoudig op afstand alle werkgerelateerde e-mails, documenten en andere data.

 

Installatie en configuratie op afstand

U installeert en updatet op afstand bedrijfsapps op de mobiele toestellen van uw werknemers. Op dezelfde manier configureert u de toestellen, bijvoorbeeld met veilige instellingen om kwaadaardige of ongepaste websites te filteren. En ook als uw werknemers tegen een probleem aanlopen, kan u ze op afstand helpen. Zo hoeven ze hun toestel niet bij de helpdesk binnen te brengen.

 

Geen infrastructuur nodig

Device Manager is een cloudoplossing. Daardoor gaat u er onmiddellijk zonder IT-vaardigheden mee aan de slag en hebt u zelf geen IT-infrastructuur nodig. Het hele beheer van uw mobiele vloot gebeurt vanuit één beveiligde webpagina. Centraal daarin staat een dashboard met een overzicht van de vloot. Zo ziet u onmiddellijk als een toestel niet meer gebruikt wordt of als het besturingssysteem verouderd is.

 

Flexibel

U kan uw werknemers toegang geven tot een selfserviceportaal, zodat ze zelf hun toestel bij verlies op afstand kunnen lokaliseren of wissen. En als het aantal gebruikers verandert, past u het aantal licenties eenvoudig aan. Elke maand kan u licenties toevoegen of annuleren naargelang uw behoeften.

 

Orange beheert al meer dan 300.000 mobiele toestellen met Device Manager. Hebt u hierin ook interesse voor uw mobiele vloot? Doe de test en ontdek de meerwaarde voor uw bedrijf!

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht