Digitaliseer het beheer van uw mobiele vloot met eSIM

03.01.2022

De eSIM is de digitale opvolger van de klassieke simkaart. Die digitalisering biedt heel wat voordelen, zowel voor telefoons, tablets als laptops. Het beheer van uw mobiele vloot was nog nooit zo simpel.

De eSIM is de nieuwste technologie om met het mobiele netwerk verbinding te maken. We stelden zes concrete vragen over de opvolger van de klassieke simkaart aan Frederik Bouckaert, Senior Product Manager Enterprise Mobility Solutions bij Orange Belgium:

 
 1. Wat is een eSIM?
  De eSIM is de modernste versie van een simkaart, volledig digitaal. Het doel is hetzelfde: een toestel verbinding laten maken met het mobiele netwerk van een operator. “De 'e' in eSIM staat voor 'embedded'”, legt Frederik Bouckaert uit. “In plaats van een afzonderlijk fysiek kaartje is de eSIM een chip die in het mobiele toestel geïntegreerd is. Daardoor hoeft u geen fysieke simkaart meer in het toestel te steken.”
   
 2. Wat zijn de voordelen van een eSIM?
  Omdat een eSIM volledig digitaal te beheren is, levert dit zowel voor de fleetmanager als voor werknemers voordeel op, aldus Frederik Bouckaert: “Gedaan met de logistieke uitdagingen voor de fleetmanagers om simkaarten onder hun gebruikers te verspreiden. En ook de werknemers hoeven niet langer langs kantoor te gaan om een simkaart op te halen. In de context van het toegenomen hybride werken is dat voordeel niet te onderschatten.” Een ander voordeel is dat de eSIM zich vast in het toestel bevindt. Er is dan ook geen opening meer nodig voor een fysieke simkaart. Daardoor is het toestel ook beter beschermd tegen stof en oxidatie.
   
 3. Zijn al veel telefoons uitgerust met een eSIM?
  Apple heeft alle nieuwe iPhones al met een eSIM uitgerust. Bij Android-telefoons zijn het momenteel voornamelijk de high-end telefoons die een eSIM hebben. “De huidige telefoons met eSIM hebben altijd ook nog een slot voor een fysieke simkaart. Het zijn dus dualsim-toestellen”, merkt Frederik Bouckaert op. “Vanaf 2023 zullen er ook eSIM-only toestellen op de markt verschijnen.”
   
 4. Hoe activeert u een eSIM?
  Als fleetmanager kan u gelijk wanneer vanuit de B2B-klantenzone eSIM-kaarten activeren. Zo rolt u eenvoudig een hele mobiele vloot uit. “Na de selectie van het abonnement en de keuze voor eSIM geeft u het e-mailadres van de eindgebruiker op. Die ontvangt dan een e-mail met een QR-code. Gebruikers scannen die QR-code dan in met de My Orange-app op hun telefoon om naar hun eSIM om te schakelen.”
 5. Is een eSIM duurzaam?
  Een eSIM is duurzamer dan de klassieke simkaart: omdat de chip deel uitmaakt van het toestel zelf, wordt er geen plastic afval meer geproduceerd. “En doordat we geen simkaarten meer moeten opsturen en er minder verplaatsingen van de werknemers nodig zijn, vermindert de ecologische voetafdruk ook”, merkt Frederik Bouckaert op.
   

 6. Hoe toekomstgericht is een eSIM?
  Met eSIM biedt u een volledig digitale werknemerservaring en is uw mobiele vloot aangepast aan de nieuwe manier van werken. Bovendien opent het de deur naar een nieuw connectiviteitstijdperk, waarin moderne mobiele apparaten met de nieuwste technologieën uitgerust worden. “Zo zou een eSIM-profiel in de toekomst via Mobile Device Management op de toestellen van werknemers geïnstalleerd kunnen worden. Dan hoeven de eindgebruikers zelf geen stappen meer te ondernemen en kan de fleetmanager letterlijk in enkele seconden een hele mobiele vloot uitrollen”, besluit Frederik Bouckaert.

 

Zeg vaarwel tegen de fysieke simkaart en maak kennis met eSIM, de eerste 100% digitale simkaart. Activeer eenvoudig vanuit uw Klantenzone.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht