Itsme®, uw digitale ID veilig op uw smartphone

08.12.2017

U weet ongetwijfeld hoe belangrijk het is om uw digitale identiteit en gegevens veilig te houden. Maar u wil geen waslijst logins en wachtwoorden onthouden. Groot gelijk! Met de itsme@-app hoeft dat ook niet meer.


Onze samenleving wordt met de dag digitaler. Hoeveel logins en wachtwoorden onthoudt u? Te veel? Dan is de itsme@-app vast iets voor u. Met uw smartphone, uw simkaart van Orange en één code kan u overal veilig inloggen, met alle respect voor uw privacy. itsmeis het initiatief van Belgian Mobile ID: een samenwerking tussen Belgische banken en telecomproviders, waaronder Orange.

 

Waarom kiezen voor itsme@?

Vandaag is een veilige digitale ID een must om gegevens te delen of officiële documenten te ondertekenen. Met itsme@ kan dat allemaal en u hoeft maar één code te onthouden. Weg met de waslijst gebruikersnamen en wachtwoorden. Weg met de kaartlezer om digitale acties te bevestigen. U downloadt de app op uw smartphone en maakt een itsme@-account aan met uw kaartlezer en uw bankkaart of eID-kaart. Daarna volstaan de 5 cijfers van uw itsme@-code om veilig online aan te melden. Zo spaart u ongetwijfeld veel tijd.

 

Eén app voor alles, is dat veilig?

Aanmelden voor tal van online diensten met 1 code die gebonden is aan uw simkaart en smartphone. Hoe veilig is dat? Nog veiliger dan uw bankkaart met code. itsme@ werkt immers alleen als u uw gsm, simkaart en persoonlijke itsme@-code gebruikt. Bovendien passeren uw mobiele transacties niet gewoon over het internet, maar wel via uw hoogbeveiligde simkaart en het Orange-netwerk.

 

En wat met de privacy?

Natuurlijk wilt u niet alle persoonlijke gegevens delen met iedereen. Maar u kan gerust zijn: itsme@ volgt de Europese regelgeving voor elektronische identificatiemiddelen (eIDAS) en de Europese privacy-verordening (GDPR). Uw gegevens worden optimaal beveiligd. Bovendien deelt u met itsme@ alleen die informatie die u zelf beschikbaar wilt maken. U houdt dus altijd zelf de controle over uw privacy.

 

 

Download de itsme®-app hier.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht