Orange Belgium brengt gigasnel internet naar Wallonië

25.06.2024

Orange streeft ernaar om gigasnel internet toegankelijk te maken voor elk bedrijf, waar ook gevestigd in Wallonië. We moderniseren ons netwerk om uw internetverbinding nog sneller en stabieler te maken. 

Toegang tot supersnel internet is cruciaal voor elk modern bedrijf. Helaas is internet tegen hoge snelheden (nog) niet overal beschikbaar in Wallonië.

 

Witte zones

Er bestaan gebieden in Wallonië die helemaal geen vaste internetverbinding hebben. Het Waalse Gewest wil dat ook deze zogenoemde « witte zones » toegang krijgen tot internet. In het kader van het plan #GigaRégion, mikt het Waalse Gewest op 2030. Maar dat is voor Orange Belgium nog te ver weg. Daarom versnelt Orange de plannen voor het moderniseren van het vaste netwerk. De gemeentes in deze witte zones zullen de komende jaren al kunnen genieten van gigasnel internet met snelheden tot 1 Gbps.

Concreet zullen de werkzaamheden in twee fasen worden uitgevoerd. De eerste fase werd al voltooid in het voorjaar van 2024. In de tweede fase worden 31 Waalse regio’s verbonden met het internet. Deze fase eindigt uiterlijk in december 2025. In drie jaar tijd moderniseren we een groot deel van het glasvezelnetwerk met coaxiale aansluiting. Het resultaat? Snelheden tot 1 Gbps in de stedelijke en landelijke gebieden van Wallonië en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

 

Ambities

In het kader van zijn Lead The Future-strategie wil Orange Belgium zijn netwerk beschikbaar maken voor iedereen en elk bedrijf in ons land. We willen een toonaangevende telecomspeler zijn op de Belgische markt. Dankzij de kracht van de Orange Group en door de gewonnen expertise van telecomoperator VOO, zal Orange Belgium tegen midden 2024 leider zijn in multi-gigabitnetwerken voor de B2C-, B2B- en wholesalemarkten. 95% van de Belgische bevolking kan dan genieten van internet tot 1Gbps-snelheden.

Voor mobiel internet kan 40 % van België al rekenen op ons 5G-netwerk en we blijven dit netwerk verder ontwikkelen. Dankzij de uitrol van 5G Stand Alone (SA) zijn ook privénetwerken voor bedrijven mogelijk, allemaal met ondersteuning van Orange.

Bovendien zal de versnelling van het GigaBoost-programma zorgen voor de modernisering van het HFC-netwerk (Hybrid Fiber Coax) van VOO. We streven ernaar om 100 % van de klanten in Wallonië en Brussel gigabit-snelheden te bieden. Gecombineerd met de expertise van VOO en de kennis op het gebied van cyberbeveiliging en ICT brengt de toekomst ook voor kmo’s enorm veel nieuwe opportuniteiten.

 

 

Heeft uw bedrijf ook nood aan een sterke en stabiele internetverbinding? Ontdek de mogelijkheden van ons netwerk.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht