Orange helpt putten in het wegdek opsporen

02.03.2015

De toestand van het wegdek kan opgevolgd worden met voertuigsensoren. Dat heeft een testproject, georganiseerd door het VIM (Vlaams Instituut voor Mobiliteit), aangetoond. Ook de Machine-To-Machine-simkaarten van Orange werden ingezet.

 

De CAN-bus is een soort zwarte doos die aanwezig is in voertuigen en die voorzien wordt van een simkaart. Het VIM kon bewijzen dat de CAN-bus, aangevuld met cameratechnologie, informatie over de kwaliteit van het wegdek kan aanreiken.

 

Testwagens met Orange-simkaart

Tijdens het zogenaamde Sensovo-project met 6 testwagens werden gegevens over het wegdek via de CAN-bus uitgelezen. Met een formule bepaalden de onderzoekers of de ontvangen gegevens al dan niet voortkwamen van schade aan het wegdek. Door ze te matchen met gps-positionering, werd de locatie van de schade achterhaald – dankzij een simkaart van Orange.

 

Goedkope metingen en veilige wegen

Door deze techniek toe te passen, wordt elk recent voertuig een potentiële meetwagen. Dat is goedkoper dan de controles die momenteel worden uitgevoerd. En daar stopt het niet. Bestuurders kunnen ook direct gewaarschuwd worden voor diepe gaten, wat bijdraagt tot meer verkeersveiligheid en betere verkeersdoorstroming.

 

Meer weten over de mogelijkheden van IoT? Lees er alles over op onze pagina.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht