Slim online tijdens uw vakantie: 8 tips

04.12.2013

Eindelijk geniet u van uw ski- of eindejaarsvakantie in het buitenland, maar u moet zo nu en dan nog wel eens contact houden met uw collega's om een lopend project op te volgen. Uiteraard wil u dat zonder zorgen kunnen doen. Bereid u daarom voor en houd deze tips in het achterhoofd waarmee u eenvoudig op de hoogte blijft tijdens uw vakantie in het buitenland.

 

1 - Bekijk uw mails niet constant

Schakel op uw smartphone en uw laptop het automatisch downloaden van uw mail uit. En stel in uw mailapp in dat enkel de berichtkoppen gedownload worden en de hele mail pas gedownload wordt als u die opent. Daarmee bespaart u heel wat op uw databundel. Las eenmaal per dag een moment in dat u uw mail bekijkt en beantwoordt.

 

2 - Bezoek mobiele websites

Uw smartphone laadt vaak automatisch de mobiele versie van de websites die u bezoekt, maar soms moet u daarvoor zelf kiezen door ‘m.’ of ‘mobile.’ voor het adres van de website te plaatsen. Een mobiele website laadt sneller en verbruikt minder van uw databundel. Doe dat ook op uw laptop.

 

3 - Kies op voorhand het juiste tariefplan

Als u zich geen zorgen wil maken over de vraag of uw hotel wel wifi heeft, kies dan vóór u op vakantie vertrekt het juiste mobiele tariefplan. Daarbij moet u eerst eens goed nadenken wat u in het buitenland nodig hebt. Wil u zowel bellen en sms'en als surfen? Of wil u enkel bellen en sms'en, of wil u enkel surfen? Voor elk scenario is er een optimaal tariefplan: bekijk de tariefplannen voor internationaal bellen en roaming. U kan een optie op maat kiezen, zowel voor data als voor bellen, zowel voor frequent als occasioneel gebruik.

 

4 - Houd uw dataverbruik in het oog

Met de app My Orange vraagt u heel eenvoudig op hoeveel van uw beschikbare data u al verbruikt hebt. Zo weet u onmiddellijk of u nog veel kan surfen. De app bestaat voor Android, iOS en Windows en u kan ze zowel in België als in het buitenland gebruiken.

 

5 - Vermijd te hoge kosten

Om u te behoeden voor al te hoge kosten, schakelt Orange automatisch de dienst Travel Data Control in. Die verbreekt uw dataverbinding in het buitenland zodra u buiten uw inbegrepen databundel voor 50 € (excl. btw) mobiele data hebt gebruikt. Met de app My Orange stelt u uw eigen uitgavenlimiet vast. U wordt verwittigd wanneer 80% en 100% van uw limiet is bereikt. Bij 100% wordt de dataverbinding verbroken.

 

6 - Download grote bestanden op voorhand

Grote bestanden downloadt u maar beter voordat u naar het buitenland vertrekt. Denk dus op tijd na over wat u nodig hebt om op vakantie uw werk op te volgen en plaats die bestanden op uw smartphone of laptop. Denk daarbij ook aan mobiele apps of software die u nodig hebt: installeer of update die vooraf.

 

7 - Schakel dataroaming slechts tijdelijk in

Dataroaming uit- en weer inschakelen is op de meeste smartphones vrij snel te doen. Waarom schakelt u dit dan niet uit, zodat apps op uw telefoon zeker niet per ongeluk op de achtergrond uw databundel opgebruiken? Op de momenten dat u wel internet nodig hebt, schakelt u dataroaming eenvoudigweg even in en daarna weer uit.

 

8 - Sms

Een sms naar uw collega sturen is vaak een stuk goedkoper dan hem opbellen of zelfs een mail te sturen. Als u iets bondig kan uitleggen of vragen, dan is er dus niets voordeliger dan een sms voor communicatie vanuit het buitenland.

 

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht