Tips om voordelig te bellen in en naar het buitenland

11.06.2018

Als u in of naar het buitenland belt, loont het om even stil te staan bij de voordeligste tarieven. U vindt hier een aantal tips om uw verbruik op te volgen en de kosten onder controle te houden.

1. Controleer wanneer u roamingkosten betaalt

In de 28 landen van de Europese Unie en enkele extra gebieden betaalt u geen roamingkosten: u kan in deze landen bellen of gebeld worden, sms’en en surfen alsof u in België bent. Let op: als u in België naar een ander land belt, ook in de EU, is dat een internationaal gesprek waarbij u tegen internationaal tarief belt. Enkele voorbeelden maken dit duidelijk:

 • U belt in Italië naar Italië: een nationaal gesprek, met roaming in de EU. 
  U betaalt geen roamingkosten.
 • U belt in Italië naar België: een roaminggesprek binnen de EU. 
  U betaalt geen roamingkosten.
 • U belt in België naar Italië: een internationaal gesprek.
  U belt tegen internationaal tarief.

2. Kies een aangepaste formule

Reist u regelmatig naar landen buiten de Europese Unie of belt u regelmatig van in België naar het buitenland (binnen of buiten de Europese Unie) dan betaalt u roamingkosten of belt u tegen internationaal tarief. Om tegen het voordeligste tarief te bellen, is het belangrijk dat u de zone van het land kent. De zes zones voor internationaal bellen zijn gelijk aan die voor roaming: zone EU, zone Best Destinations en zones 3, 4, 5 en 6. Als u de zone kent, kan u de voordeligste tarieven kiezen. Met de tariefformule Shape Intense belt en sms’t u bijvoorbeeld onbeperkt naar landen in de EU-zone. Wilt u ook bellen, sms’en en surfen buiten de EU-zone, dan kiest u beter voor de tariefformule Shape Traveller. Daarmee belt en sms’t u immers niet alleen onbeperkt naar landen in de EU-zone, maar krijgt u ook maandelijks 3GB mobiele data en 3000 belminuten in en naar de zone Best Destinations.

3. Volg uw verbruik op en houd de kosten onder controle

Met de My Orange-app kunnen u en uw medewerkers het verbruik opvolgen, ook in het buitenland. De gratis app houdt informatie bij over uitgaande oproepen en sms'jes in Europa, inkomende oproepen in Europa, het surfvolume dat in de bundel is inbegrepen en het surfbedrag dat in het buitenland wordt verbruikt buiten bundel.

Bovendien houdt u met de gratis dienst Travel Data Control in de Klantenzone de kosten van dataverkeer van uw medewerkers altijd onder controle:

 • Limiet: u stelt een bedrag in als limiet die uw roamende medewerkers buiten het inbegrepen datavolume mogen gebruiken. Deze limiet is standaard ingesteld op 50 euro. 
 • Verwittiging: uw medewerkers ontvangen gratis een verwittiging via sms zodra ze 80 % en 100 % van deze limiet verbruikt hebben.
 • Automatische blokkering: de dataverbinding in het buitenland wordt geblokkeerd zodra 100 % van de limiet overschreden is. U wacht tot de volgende factuurperiode of verhoogt de limiet voor uw lopende factuur in de Klantenzone.

 

Bekijk de internationale tarieven of neem contact op met uw accountmanager

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht