Trigrr: eco-efficiëntie met Smart Building

20.10.2023

Hoe verklein je de milieu-impact van openbare gebouwen in Brussel? Triggr ontwikkelde een unieke Smart Building-oplossing waarmee ze alle technologieën in de gebouwen sturen. Wij spraken met CMO Sébastien Degrave.

Orange Fab lanceerde in 2023 samen met IRISnet en Paradigm een Smart City-programma om Brusselse gebouwen milieubewuster te maken en hun comfort te verhogen. Orange selecteerde drie Belgische start-ups. In de komende maanden gaan proefprojecten van start. 

Een Brussels gebouw binnenstappen en op de maat van een leuk muziekje naar de lift stappen die voor u klaarstaat. Een meetingruimte die al perfect verwarmd is en een projector die voor u aanstaat. Dankzij Triggr is dat geen sciencefiction. De sleutel tot succes? Interoperabiliteit.
 

Meer comfort en energiezuiniger

Sébastien Degrave, CMO van Trigrr, legt uit: "We creëerden een Building Operating System dat kan communiceren met alle apparaten in een gebouw. Daarmee bedoelen we echt bijna alle apparaten. HVAC, verlichting, sensoren, toegangscontrole, audio- en videoapparatuur, liften, automatische zonnewering... Trigrr herkent nu al meer dan 80 000 apparaten."

Besturing en comfort zijn de meest voor de hand liggende voordelen. Daarnaast beperkt Trigrr ook de impact van de gebouwen op het milieu. "Innovatie en energie-efficiëntie kunnen perfect hand in hand gaan", bevestigt Sébastien Degrave. "Onze oplossing is holistisch en technologieneutraal. We focussen voornamelijk op spaarzaam zijn. Het is niet nodig om nieuwe, dure systemen te installeren. Werk met wat er al is en maak daar optimaal gebruik van.”

 

Innovatie en energie-efficiëntie kunnen perfect hand in hand gaan

Sébastien Degrave

 

Trigrr doet wat niemand voor mogelijk hield

 "We zijn het enige bedrijf ter wereld dat gecentraliseerde gegevens én gecentraliseerde besturing biedt", zegt Sébastien Degrave. En laat dat nu net zijn wat facility managers zoeken. "Covid heeft onze manier van werken veranderd. Er is minder vraag naar kantoorruimte om te huren. De gebruikerservaring moet omhoog en de kosten moeten omlaag, zonder grote investeringen te doen in de aanwezige apparatuur." Onmogelijk? Niet voor Trigrr. Er is overigens geen hoge kost aan verbonden. Trigrr is verkrijgbaar vanaf € 0,2/m². Voor een groot kantoor van 10 000 m² betaal je maar 200 euro per maand.

Voor de eigenaars zijn er duidelijke voordelen: minder huurleegstand en waardestijging van het pand wat dan weer een hoger huurbedrag mogelijk maakt. En dat alles wordt gewaarborgd door het WiredScore-label, de wereldwijde norm op het gebied van Smart Building.

De innovatieve aanpak van Triggr werpt haar vruchten af. De kmo is in volle groei en richt haar vizier op de Amerikaanse markt. “Dat hadden we enkele jaren geleden niet voor mogelijk gehouden!” besluit Sébastien Degrave

 
 

Benieuwd wat innovatie kan betekenen voor uw bedrijf? Laat u inspireren op orangefab.be.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht