Uw business veilig mobiel, dankzij Device Manager

10.09.2020

Smartphones en tablets spelen een steeds grotere rol op de bedrijfsvloer. Ze verhogen de productiviteit en geven uw medewerkers heel wat flexibiliteit. Met Device Manager beheert u alle mobiele toestellen vanop één platform. 

Afspraken? Snel inboeken via de smartphone. Een bedrijfspresentatie? Perfect te volgen op een tablet. 

Mobiele toestellen zijn vandaag niet meer weg te denken uit uw bedrijf. Ze worden steeds krachtiger en voldoen perfect aan de noden van uw werknemers. Ze geven uw medewerkers vrijheid. En toveren uw bedrijf om in een flexibele organisatie, die op een efficiënte manier iedere klant verder helpt. Met Mobile Device Management wordt het beheer van deze toestellen kinderspel. 

 

Wat is Mobile Device Management (MDM)? 

Mobile Device Management is beveiligingssoftware die u helpt bij het beheer en de beveiliging van alle mobiele toestellen die door uw medewerkers gebruikt worden. De smartphones, tablets en laptops van uw personeel zijn dus geen aparte eilandjes, maar maken deel uit van een groter geheel dat centraal via MDM beheerd wordt. Orange introduceert nu een nieuwe MDM-service: Device Manager. 

 

Wat zijn de voordelen van Device Manager?

 • Beveiliging
  Een eerste voordeel van Device Manager is dat u er als werkgever voor zorgt dat alle toestellen steeds beveiligd zijn tegen aanvallen van buitenaf. Device Manager versleutelt de bedrijfsgegevens op het toestel. Bij verlies of diefstal blokkeert u de toegang en wist u de data vanop afstand.  
   
 • Beheer van de bedrijfsgegevens
  Niet iedere medewerker hoeft alle gegevens te zien. Met Device Manager stelt u centraal in wie welke informatie kan bekijken. U installeert de applicaties die uw werknemers nodig hebben voor hun job zonder dat ze hiervoor naar kantoor moeten komen. Bovendien bent u met Device Manager zeker dat steeds de laatste versie van de applicatie geïnstalleerd is.
   
 • Efficiënt onderhoud
  Door het toenemende gebruik van mobiele toestellen stijgt ook de vraag naar support. Uw werknemers verwachten dat dit snel kan, zonder dat ze daarvoor naar kantoor moeten of hun toestel dienen af te geven. Met Device Manager heeft u te allen tijde een realtimeoverzicht van de instellingen van de toestellen. Dit vergemakkelijkt de diagnose bij problemen. En als het nodig is, doet u vanop afstand de vereiste aanpassingen. 
   
 • Cloudoplossing
  Device Manager is een cloudoplossing. Zo heeft u zelf geen infrastructuur nodig. Het laat u ook toe om zelf maandelijkse licenties toe te voegen en te verwijderen naargelang uw behoeften.

 

Conclusie: Device Manager maakt het leven van uw vlootbeheerder heel wat makkelijker. Bovendien besparen uw medewerkers tijd omdat hun toestel optimaal voor hun bedrijfstaken is geconfigureerd. Bij problemen moeten ze hun toestel bovendien niet bij de helpdesk binnenbrengen. 

Wilt u Mobile Device Management op een flexibele manier in uw bedrijf integreren? Kies dan voor Device Manager van Orange, een cloudoplossing die al meer dan 300.000 mobiele apparaten beheert. 

 

Graag meer info? Spreek erover met uw accountmanager of vul ons online contactformulier in.

Interesse in ons aanbod?

Wenst u een commercieel gesprek? Een van onze medewerkers belt u zo terug.