Vast Orange-netwerk maakt IP-diensten mogelijk

02.07.2015

Orange is door de buitenwereld vooral gekend als mobiele operator, toch beschikt het over een van de krachtigste en meest performante vaste netwerken van België. Het vaste netwerk van Orange wordt gebruikt om vaste oplossingen voor de zakelijke markt te bieden, en voor grotere organisaties in het bijzonder.

“Om een sterke mobiele operator te zijn, heb je nu eenmaal een sterk vast netwerk nodig”, argumenteert Audrey Hanquet, Director B2B Fixed Solutions. “Door de overname van het zakelijke luik van KPN door Orange is onze focus in dit domein alleen nog maar versterkt”, vult ze aan.

 

Investeringen

Het vaste netwerk ondergaat een behoorlijke transformatie. “We stappen af van oude technologieën als ATM en TDM en de overgang naar een volledig IP-netwerk is ingezet. Hierdoor kunnen we de complexiteit in het beheer van ons netwerk danig verminderen”, stelt Audrey Hanquet. “Met deze investeringen, ondersteunen we bovendien onze mobiele oplossingen. Waarbij klanten altijd en overal over connectiviteit kunnen beschikken”, vult ze verder aan. De bandbreedte gaat de hoogte in. Waar het ooit om 2 megabyte per seconde ging, gaan we intussen naar 1 gigabit per seconde per klant”, stelt ze. “Door de overgang naar IP en de fors hogere bandbreedte, kunnen we erg vlot nieuwe IP-diensten als IP-telefonie, Internet of Things en videobewaking mogelijk maken voor onze klanten.”

 

De klant centraal

Audrey Hanquet benadrukt dat klanten van de technologische vernieuwingsoperatie weinig hinder zullen ondervinden. “De impact zal miniem zijn”, stelt ze. “Bovendien is het de bedoeling dat we met dit nieuwe netwerk beter op de behoeften van de klant inspelen. De gebruikerservaring van de klant is voor ons van cruciaal belang.”

 

Fix Corporate

Het netwerkaanbod voor bedrijven valt bij Orange onder de portfolio van het zogenoemde Fix Corporate. “Het gaat hier bij wijze van spreken om bouwstenen waarbij de klant zijn eigen oplossing op maat kan samenstellen”, verduidelijkt ze. “De focus binnen Fix Corporate ligt op vaste netwerkdiensten, al is de convergentie tussen vast en mobiel hier ook zeker van tel. Een IP-VPN met mobiele back-up combineert bijvoorbeeld de twee.”

De evolutie binnen de Fix Corporate-portfolio gaat naar IP-netwerkdiensten. Hiermee concretiseert Orange de aanpassingen op zijn netwerk in het aanbod naar de klanten. “We hebben dergelijke diensten de voorbije twee jaar fors doen toenemen”, stelt Hanquet. En ze geeft het voorbeeld van de efficiëntie en flexibiliteit die IP-telefonie biedt. “We zullen de weg van deze All IP-diensten nog verder inslaan. Met dank aan ons performante vaste netwerk.”

 

 

Meer weten over Orange Fix Corporate? Neem contact op met uw accountmanager of neem alvast een kijkje op deze pagina over Orange Fix Corporate.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht