Wearables: bedreiging of opportuniteit?

28.04.2015

Wearables zoals de Apple Watch en Google Glass spreken tot de verbeelding. Niet alle apparaatjes uit deze nieuwe categorie zullen doorbreken, maar het staat vast dat het meer dan een rage is.


Het gebruik van wearables op de werkvloer neemt toe. Niet iedereen is daar even gelukkig mee. Uit een onderzoek van Vanson Bourne in opdracht van Trend Micro bij 800 senior IT-beslissers van Europese bedrijven blijkt dat 95 % wearables als een beveiligingsrisico beschouwt. De trend is echter niet te stoppen. Wat moet u weten en hoe maakt u wearables nuttig in uw bedrijf?

 

Smartwatches

De laatste jaren hebben allerlei fabrikanten smartwatches uitgebracht, vooral gebaseerd op Android. Toen kwam de Apple Watch, die het in de voorverkoop op een week tijd al beter deed dan alle andere smartwatches samen op een jaar. Dat brengt de markt zeker in een stroomversnelling en legt de lat voor smartwatchfabrikanten hoger. Werknemers zullen hun smartwatches ook willen gebruiken om werkgerelateerde mails mee te bekijken. Extra beveiliging is dan geen luxe.

 

Fitnesstrackers

Met fitnesstrackers of activiteitstrackers houden mensen continu hun gezondheid en dagelijkse activiteiten in het oog. Het polsbandje volgt het aantal stappen, het aantal verbrande calorieën, de hartslag of het slaapritme. In de VS heeft al 10 % van de volwassenen een fitnesstracker. De gezondheid van uw werknemers is uiteraard ook voor uw bedrijf belangrijk. Als uw bedrijf toegang krijgt tot de gegevens van de fitnesstrackers van werknemers, levert dat unieke inzichten op: hoe vaak staan werknemers op, nemen ze de lift of de trap en hoeveel stress hebben ze?

 

Smartglasses

Google Glass was geen onverdeeld succes: achter de verkoop van de experimentele smartglasses werd in het begin van dit jaar een punt gezet. Achter de schermen werkt Google echter al druk aan een nieuwe versie. Smartglasses vormen waarschijnlijk de nuttigste wearables voor bedrijven. Zo krijgen operatoren van machines of pickers in een magazijn informatie te zien die in de hoek van hun gezichtsveld geprojecteerd wordt en kunnen ze gesproken opdrachten geven. Daardoor hebben ze hun handen volledig vrij om hun taken efficiënter uit te voeren.

 

Op zoek naar een smartwatch? Bekijk het aanbod in onze webshop.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht