Webinar: Is uw netwerk klaar voor de IT-uitdagingen van vandaag?

05.06.2020

Welke uitdagingen brengt de digitale transformatie met zich mee? Wat is de impact van de IT-evoluties op uw netwerk? En hoe kan u zich als bedrijf hier op voorbereiden? U ontdekt het in onze webinar. 

 

Cloud-toepassingen, telewerk en andere recente evoluties vragen heel wat van uw netwerk. Als antwoord op deze uitdagingen willen we u graag SD-WAN (Software-Defined WAN) voorstellen. In onze gratis interactieve webinar tonen we u hoe SD-WAN zorgt voor een eenvoudiger beheer en een vlottere werking van uw WAN.

Registreer >>

 

4 IT-evoluties als gevolg van de digitale transformatie

De digitale transformatie heeft niet alleen een impact op de organisatie en het personeelsbeleid van uw bedrijf. Het spreekt voor zich dat deze nieuwe manier van werken ook op IT-vlak heel wat veranderingen met zich meebrengt. Wat zijn vandaag de 4 belangrijkste IT-trends?

 

1. Cloud

De zogenaamde public cloud heeft de kijk van organisaties op hun netwerk grondig veranderd. Bedrijven gebruiken steeds minder een eigen datacenter, maar doen beroep op de capaciteit van een cloud provider.
Tegelijk verbinden netwerken gebruikers niet langer met één centraal datacenter. Integendeel: tegenwoordig linken bedrijven hun gebruikers met meerdere cloud providers, zowel voor infrastructuur als voor software. Deze verschuiving vereist directe connectiviteit van externe sites met de cloud, meestal via internet.

 

2. Werken op afstand

De voorbije maanden werd telewerk de norm in veel organisaties. Het ziet er naar uit dat deze werkvorm ook in de toekomst populair zal blijven. Deze evolutie zorgt er voor dat bedrijven meer moeten investeren in IT-ondersteuning, zodat medewerkers ook thuis of op een andere werklocatie efficiënt kunnen werken. Het breekpunt voor telewerk is natuurlijk connectiviteit: bedrijven die de stap zetten, moeten ook op dit vlak de nodige investeringen doen.

 

3. Security

Cyberaanvallen en datalekken zijn helaas niet meer weg te denken. Recente voorbeelden toonden dat een aanval met ransomware een gigantische impact kan hebben op een organisatie. Het valt dan ook niet te verbazen dat onze survey uitwees dat een integrale en doordachte aanpak rond informatiebeveiliging hoog op de agenda van elke ondernemer staat.

 

4. Tekort ICT-experts

Al jarenlang is er nood aan geschoolde en ervaren ICT-experts. IT-er wordt steeds meer een knelpuntberoep. Deze evolutie staat haaks op de IT-uitdagingen waarmee bedrijven vandaag geconfronteerd worden. Bedrijven zijn klaar om in de digitale transformatie in te stappen, maar vinden steeds moeilijker de juiste security- en netwerkspecialisten die hen hierbij kunnen begeleiden. 

 

SD-WAN, het antwoord op de IT-uitdagingen van vandaag

Deze 4 uitdagingen zetten uw netwerk onder druk. Een doordachte netwerkaanpak is dan ook onontbeerlijk voor elk bedrijf.
SD-WAN of Software-Defined WAN biedt een antwoord op deze problemen. Zo’n SD-WAN vereenvoudigt het beheer en de werking van een WAN door de netwerkhardware te scheiden van het beheer ervan. SD-WAN breidt vlot het bestaande WAN uit met cloud-gebaseerde applicaties. Dit zorgt voor een efficiënter en flexibeler netwerkbeheer, geïntegreerd met het management van het eigen LAN.

Meer weten over de overstap naar SD-WAN? Op 3 juli organiseert Orange een gratis interactief webinar waarbij de mogelijkheden en troeven van SD-WAN worden toegelicht.

 

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht