Wifi of mobiel internet: maakt dat nog verschil?

31.08.2021

Telewerk gaf de populariteit van mobiel internet een boost. Vooral jongere consumenten werken net zo graag via mobiele data, als via de internetkabel of de wifiaansluiting. Telecomoperatoren spelen steeds beter in op deze trend. 

Bovenstaande conclusie komt uit de recente Connectivity & Mobile Trends Survey van Deloitte, waarvoor meer dan tweeduizend Amerikaanse consumenten werden ondervraagd.

Uit die studie blijkt dat gezinnen, vaak naar aanleiding van de coronalockdown, hun internet en wifinetwerk thuis hebben geoptimaliseerd. Zo namen heel wat consumenten initiatieven om de internetdekking in hun huis te verbeteren door bijvoorbeeld wifiversterkers of mobiele hotspots te installeren.

 

Geen verschil tussen mobiel en vast

Opvallend is dat de meeste consumenten aangeven dat ze geen wezenlijk verschil merken tussen surfen via mobiele data en hun (wifi) internetverbindingen thuis. Aan de hand van twee opeenvolgende studies stelde Deloitte zelfs vast dat meer dan de helft van de respondenten van mening is dat mobiel internet dezelfde of hogere snelheden levert als hun wifiverbinding thuis. 

Ongeveer 15 % van alle internetgebruikers in de Verenigde Staten vertrouwt intussen uitsluitend op mobiele data voor internettoegang. Dit percentage piekt zelfs tot 28 % in de jongste leeftijdsgroep (18 tot 29 jaar). In de toekomst zullen die cijfers ongetwijfeld nog stijgen, wanneer 5G de consument nog meer mogelijkheden zal bieden.

 

Mobiele data voor bedrijven

Mobiele data vormen voor steeds meer gebruikers een evenwaardig alternatief voor de klassieke internetverbinding én zijn ook overal beschikbaar. Daarom is het belangrijk om het gebruik hiervan ook voor uw medewerkers te optimaliseren. 

Ondernemingen hebben nood aan een sterk mobiel aanbod dat een eenvoudig beheer toelaat en aangepast kan worden aan iedere gebruiker en elk budget. Dankzij Business Everywhere van Orange werken uw medewerkers overal én op al hun toestellen via mobiel internet. Business Everywhere kan ook gecombineerd worden met Shape, de mobiele oplossing van Orange voor bedrijven.

Klanten die bij Orange kiezen voor de formules van Shape Intense of Shape Traveller kunnen bovendien gebruikmaken van de Surf Extra Card, en zo het surfvolume van hun mobiel abonnement delen met een ander toestel. Op die manier geniet u van de voordelen van een mobiele totaaloplossing.

 

Samen met uw medewerkers genieten van een krachtig mobiel aanbod? Ontdek Business Everywhere van Orange.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht