Zal de Brexit een impact hebben op uw Orange-factuur?

29.01.2020

Op 31 januari verlaat het Verenigd Koninkrijk Europa. Die uitstap zal ongetwijfeld een grote invloed op onze economie hebben. Maar wat zal de impact van de Brexit zijn op uw tarieven voor roaming en internationale oproepen in en naar het Verenigd Koninkrijk?

Goed om te weten

Ons mobiele en internetaanbod voor bedrijven evolueert.

Sinds 22 april 2024 hebben we ons mobiele en internetaanbod voor bedrijven gewijzigd. Deze evolutie is er gekomen door naar u te luisteren. Ons nieuw aanbod bestaat dan ook uit producten en diensten die nog beter aansluiten bij uw huidige behoeften. Sommige van onze artikelen en video's verwijzen naar onze vorige tarieven. Deze abonnementen zijn niet langer beschikbaar voor nieuwe businesscontracten vanaf 22 april 2024. U kan uw huidige abonnement behouden of onze pagina met het nieuwe aanbod bezoeken voor meer informatie.
 

Op 23 juni 2016 stemden iets meer dan de helft van de Britten voor de uitstap van het Verenigd Koninkrijk uit de EU. Tot 31 december 2020 loopt er een transitieperiode, waarin beide partijen onderhandelen over de handelsakkoorden na de uitstap.

Voorlopig zal er niets veranderen aan uw telecomfactuur. Het Verenigd Koninkrijk blijft dus onderdeel van de zone EU (zone 1) van Orange. En wat meer is: dat blijft ook zo na de Brexit. Op de telecomtarieven van Orange heeft de politieke beslissing rond de Brexit dus geen impact. Concreet betekent dit dat er voor surfen, bellen en sms’en in en naar het Verenigd Koninkrijk dezelfde tarieven als in de hele EU-zone gelden, ook na de Brexit.

 

Het verschil tussen roaming en internationaal bellen

Weet u trouwens wat het verschil is tussen roaming en internationaal bellen? Als u in een ander land bent en daar belt en sms’t, of gebeld wordt en sms’en ontvangt, dan spreken we over roaming. Belt of sms’t u echter vanuit België naar een buitenlands nummer, dan roamt u niet, maar voert u een internationaal gesprek.

Voor roaming binnen de landen van de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk en enkele extra gebieden betaalt u geen extra kosten. U kan binnen deze landen bellen of gebeld worden, sms’en en surfen aan hetzelfde tarief als wanneer u in België bent. Voert u echter een internationaal gesprek vanuit België naar het buitenland, dan belt u tegen onze internationale tarieven.

Belt u vaak vanuit België naar het Verenigd Koninkrijk? Dan raden we u de tariefformule Shape Intense aan, waarbij u onbeperkt kan bellen vanuit en naar de hele EU-zone.

 

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht