Hoe bereid ik me voor op de installatie van Shape & Fix Extra?

Verloop installatie Shape & Fix Extra

Om de installatie van uw Shape & Fix Extra (gebaseerd op VDSL-technologie) vlot te laten verlopen vragen wij u volgende instructies in acht te nemen:

• Weet op welke plaats in het gebouw de Proximus-intro zich bevindt en waar de technieker de nieuwe VDSL lijn (NTP) moet installeren.
  • Zorg ervoor dat de technieker toegang heeft tot deze plaatsen en dat hij ongehinderd kan werken

U vindt meer details over het verloop van de installatie in onze installatiebrochure. Gelieve deze aandachtig te lezen.

Wat verwachten wij van u?

Zorg alstublieft voor elke interventie dat de contactpersoon:

• op de site is en dat hij beschikbaar en bereikbaar is van het moment dat de technieker aankomt tot de installatie is voltooid. De technieker zal de contactpersoon opbellen op zijn/haar gsm-nummer kort voor hij aankomt

• geïnformeerd is over de installatie die moet worden uitgevoerd en dat hij weet waar dit moet gebeuren

• onbeperkte toegang heeft tot een pc of laptop waarvan hij de logingegevens van de beheerder kent

• de VDSL-router zo dicht mogelijk bij het toegangspunt van Proximus wordt geplaatst.Als u wil dat de VDSL-router ergens anders wordt geïnstalleerd, of op de plaats waar uw huidige xdsl-modem staat (bv. in een serverlokaal, een specifiek kantoor, ...), moet u ervoor zorgen dat er beschikbare interne bekabeling is tussen het toegangspunt van Proximus en de gewenste locatie.

• de nodige kabels gelegd zijn tussen ten minste een pc of laptop en de exacte locatie waar u wil dat de Orange-router wordt geïnstalleerd.

• er twee contactdozen van 230 volt vrij zijn op de locatie waar de technieker van Orange de router en de PBX-Plug moet installeren (indien van toepassing).

• de technieker de toestemming heeft om gratis en zonder beperkingen stroom te gebruiken.

• de ruimte waar de technieker moet werken veilig en hygiënisch is.

• de technieker eenvoudige toegang kan geven tot alle locaties waar diverse componenten van de dienst(en) zich bevinden en waar de technieker mogelijk moet werken:
    • toegang tot het gebouw: indien van toepassing moeten de nodige regelingen op voorhand worden getroffen in overleg met het veiligheidspersoneel
    • toegangspunt (intro) van Proximus: de exacte locatie waar de Proximus-lijnen in het gebouw binnenkomen
    • schakelkast voor de interne bekabeling (indien van toepassing)
    • ruimte waar de technieker van Proximus de contactdoos voor de VDSL-lijn (aansluitpunt NTP2007) zal plaatsen of heeft geplaatst
    • ruimte waar de technieker van de Orange-modem/router en de PBX-Plug moet installeren indien van toepassing voor de technische oplossing.