Hoe verloopt de aansluiting van het gebouw op het kabelnetwerk?

De internet- en tv-diensten van Orange worden geleverd via de kabeldistributienetwerken van de operatoren Telenet en VOO. Het gebouw dient via een aansluitkabel worden aangesloten op het dichtstbijzijnde distributiepunt.

Als er geen distributiepunt is in uw straat , betekent dit dat er op dit moment geen kabelnetwerk beschikbaar is. De installatie van internet- en tv-diensten is in dit geval helaas niet mogelijk.

Hoe verloopt de aansluiting van het gebouw op het kabelnetwerk?

Tijdens de interventie controleert de technicus ter plaatse of uw gebouw goed is aangesloten op het distributiepunt. Er zijn verschillende soorten distributiepunten. Het kunnen grijze kastjes zijn in uw straat (1) of palen in uw straat (2) of kastjes op een gevel (3). Afhankelijk van uw situatie zullen verschillende acties moeten worden uitgevoerd door de Orange-technicus of door uzelf.


Het dichtstbijzijnde distributiepunt


(1) Grijze kastjes op straat


(2) Palen op straat


(3) Kastjes op voorgevels

Wat doet de Orange-technicus :

 • Op privéterrein legt hij de aansluitkabel tussen het distributiepunt en het gebouw (voor kabellengtes tot 20 meter).
 • Hij verbindt* de aansluitkabel met het distributiepunt.
 • Hij installeert uw diensten, controleert de wifi-ontvangst in uw gebouw en configureert de wifi op één van uw toestellen: bijvoorbeeld op uw smartphone, tablet of pc.

Wat moet ik doen:

 • Is dit een nieuwe aansluiting en bent u huurder? Zorg er dan voor dat u de toestemming van uw verhuurder hebt voor alle werkzaamheden die de technieker mag uitvoeren, zoals het doorboren van muren.
 • Is dit een nieuwe aansluiting en het distributiepunt is een grijs kastje (1) of paal in uw straat (2) (dus niet aan het gebouw bevestigd)? Dan dient u eerst een wachtbuis tussen het distributiepunt en het gebouw te plaatsen. Gedetailleerde instructies kan u hieronder vinden.

 • De instructies openen

Wat doet de Orange-technicus niet :

 • Het plaatsen en aansluiten van kabels op het publieke domein
 • Het plaatsen en aansluiten van kabels langer dan 20m
 • In het geval van een ondergrondse verbinding: het graven van sleuven of putten op privé-eigendom
 • In het geval van een ondergrondse verbinding: de installatie van een wachtbuis tussen het distributiepunt en het gebouw

Goed om te weten

  De interventiekosten voor de installatie en verbinding van de aansluitkabel bedragen 99€.

  Voor reparaties en verhuizingen is de aansluiting gratis.


* In sommige gebieden wordt de aansluitkabel aangesloten via het Fluvius-netwerk. U moet niet aanwezig zijn voor deze werkzaamheden. De eerste keer dat de Orange-technicus komt, zal hij een nieuwe afspraak met u maken om de installatie van uw diensten af te ronden. Klik hier voor de betreffende gemeenten.

** Indien uw vaste diensten al actief zijn, stelt de technicus voor om een expert te sturen om een offerte op te stellen (gratis). Voor de uit te voeren werkzaamheden vragen we de offerte te aanvaarden en te ondertekenen. De betaling gebeurt vervolgens via uw Orange-factuur.Heeft deze pagina u verder geholpen?