Hoe belt u voordelig in en naar het buitenland?

14.06.2022

Of het nu voor het werk of voor vakantie is, ook in het buitenland blijven u en uw medewerkers graag bereikbaar. Maar hoeveel kost het eigenlijk, telefoneren naar en in andere landen? Ontdek hoe u het overzicht behoudt. 

Waar betaalt u roamingkosten en waar niet? Hoe zit het met uw databundel in het buitenland? Welke formule is in welk land het meest interessant? Wie naar het buitenland reist en informatie wil over de telefoonkosten, ziet soms door de bomen het bos niet meer. We vatten de belangrijkste info hieronder per bestemming voor u samen.

 

1. U reist binnen de EU

Wie binnen de EU-zone blijft, hoeft zich geen zorgen te maken. U belt aan dezelfde tarieven als in België en ook oproepen ontvangen blijft gratis. U hoeft dus geen actie te ondernemen om aan een voordelig tarief te kunnen bellen. 
 

2. U reist naar één van onze Best Destinations

De lijst van de meest populaire buitenlandse bestemmingen noemen we bij Orange de Best Destinations. Volgende landen behoren tot deze lijst: Australië, Canada, China, Egypte, Hongkong, India, Indonesië, Israël, Japan, Kaapverdië, Mexico, Rusland, Saoedi-Arabië, Singapore, Thailand, Tunesië, Turkije, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Zwitserland. 

Wie naar één van deze bestemmingen reist, kiest best één van deze twee formules:

  • Shape Traveller
    Met dit all-in-abonnement belt, sms’t en surft u onbeperkt in België en in de EU. Bovendien krijgt u maandelijks 3000 belminuten of sms’en en 3 GB aan data in de Best Destinations. De ideale oplossing voor wie vaak naar het buitenland gaat dus!
     
  • Optie Traveller of Traveller Pass
    Wie voor een korte tijd in één van de Best Destinations verblijft, kan per maand de optie Traveller of voor een periode van 40 dagen de Traveller Pass activeren. Hiermee krijgt u 500 MB aan data en 500 belminuten of sms’en in de EU en in de Best Destinations bovenop uw gewone tariefformule. 

 

3. U reist over de hele wereld

Reist u naar een bestemming die niet in onze lijst met Best Destinations is opgenomen? Dan is de optie World Traveller of de World Traveller Pass iets voor u. Per maand (met de optie) of voor een periode van 40 dagen (met de Pass) ontvangt u dan 120 belminuten en sms’en, en 250 MB aan data om wereldwijd te bellen, sms’en en surfen.

 

Hoe pakt u het praktisch aan?

U of uw medewerkers hebben plannen om naar het buitenland te gaan? Met onze simulatietool bekijkt u op voorhand welke optie het meest geschikt is.

Als fleet manager kan u daarna heel eenvoudig per medewerker de gewenste optie of pass activeren via de Klantenzone. Maakt u gebruik van Invoice Split en betalen uw medewerkers een deel van hun telefoonkosten zelf? Dan kunnen ze via de Orange-app aangeven dat ze op reis gaan en zo de juiste optie kiezen.

 

 

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht