IT-beveiliging als rode draad

17.11.2022

De laatste jaren zijn cyberaanvallen exponentieel toegenomen: geen enkel bedrijf ontsnapt er nog aan. Een performante IT-beveiliging is dus geen luxe, maar een absolute must. Dit geldt zeker voor innovatiespecialist Technord. Hoe pakken zij het aan?

Nieuwe technologieën zoals het Internet of Things en artificiële intelligentie zorgden de laatste jaren voor een nieuwe industriële revolutie. Voor deze Industrie 4.0 zijn innovatieve oplossingen een felbegeerde grondstof geworden, en dat weten cybercriminelen ook. IT-security is in deze sector dan ook van primordiaal belang. We spraken erover met Philippe Foucart van de Technord-groep. Dit bedrijf evolueerde de voorbije jaren van een industriële elektriciteitsleverancier naar een integrator van Industrie 4.0 en AI-oplossingen.

IT-security: altijd en overal

“Door de natuur van onze activiteiten speelt cybersecurity een grote rol voor ons bedrijf”, geeft Philippe Foucart aan. “In elke oplossing voor elke klant wordt een allesomvattende beveiliging geïmplementeerd.” Bij Technord heeft IT-beveiliging een plaats in het hart van hun bedrijf. Ontdek hun volledige verhaal in onze video.

IT-beveiligingsexpert aan het woord

Industriële innovaties zijn veel geld waard en dus erg gegeerd door cybercriminelen. Dit betekent echter niet dat kmo’s uit andere sectoren geen risico lopen. “Het klopt dat geen enkel bedrijf, geen enkele sector vandaag gespaard wordt door cybercriminelen”, vertelt Aubrey Beelen, Product Manager bij BKM-Orange. “Bedrijven doen er dus goed aan om hun IT-beveiliging in kaart te laten brengen en oplossingen te zoeken voor de kwetsbare punten in hun verdediging. Ook inzetten op een groter bewustzijn bij de medewerkers is essentieel, aangezien de mens vaak de zwakste schakel blijft”, vult Aubrey Beelen nog verder aan.


Benieuwd naar de verhalen van andere ondernemers? Ontdek hoe Europa Ziekenhuizen de gegevens van hun patiënten beschermt.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht