Met digitalisering voorsprong nemen als kmo

14.10.2022

Het voelt voor veel bedrijven vaak nog als een sprong in het onbekende, maar resoluut kiezen voor digitalisering brengt heel wat voordelen met zich mee. Voor Easy Clothes was het een keuze met grote gevolgen. Ontdek hun verhaal!

Dat heel wat kmo’s op dit moment volop voor een digitale transformatie kiezen, bewijst dat ondernemers zich realiseren dat digitalisering groeikansen creëert. Al zijn er ook bedrijven die van bij het prille begin resoluut voor digitalisering hebben gekozen. Waarom deden ze dat? En plukken ze daar een paar jaar later nog steeds de vruchten van? We spraken met Easy Clothes, dat er als kleine digital first-adept in slaagde om op korte tijd tot over de landsgrenzen heen te groeien.

Digitalisering als basis van internationale groei

Het verhaal van het Waalse Easy Clothes begon enkele jaren geleden heel eenvoudig. Martin Duchesne en Marine Grosjean startten toen, vanuit hun passie voor mode, met het verkopen van dameskleding. Er was niet voldoende budget om een fysieke winkel te openen, dus creëerden ze een Facebookshop. Hoewel de keuze voor digitalisering initieel eerder een besparingsmaatregel was, bleek het de sleutel tot hun internationale succes.

 

Digitalisering bij kmo’s: onze experten aan het woord

Easy Clothes is het typevoorbeeld van een early adopter, maar steeds meer Belgische bedrijven werken vandaag aan hun digitale maturiteit. Dat bevestigt onze expert Caroline Boulenger, Director Business Sales & Business Excellence bij Orange Belgium. “De centrale vraag hierbij luidt: hoe kunnen we de technologiemogelijkheden van vandaag op de beste manier inzetten als enablers voor een betere bedrijfsvoering? Ook de gebeurtenissen van de laatste jaren hebben een grote rol gespeeld in de digitale evolutie die nu in de bedrijfswereld plaatsvindt. Door de pandemie heeft iedereen zich moeten heruitvinden. Elke organisatie wil dat haar medewerkers efficiënt en op een veilige manier kunnen connecteren”, vertelt Caroline Boulenger.

 

En u? Hoe digitaal matuur is uw bedrijf? Ontdek het aan de hand van onze selfscan!.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht