In 5 stappen naar een sterke ICT-beveiliging

13.02.2020

Het aantal toegangspunten in het bedrijfsnetwerk dat bescherming nodig heeft, neemt toe. Vooral de smartphone blijkt een populair doelwit voor cybercriminelen. Hoe zorgt u voor een degelijke beveiligingsstrategie? 

Vorig jaar werden er veel malware-aanvallen op mobiele toestellen gedetecteerd. Dat aantal is al vrij opzienbarend en zal in de toekomst alleen maar toenemen. Om het risico op mobiele aanvallen te verminderen en cybercriminaliteit aan te pakken, is een effectieve strategie voor de ICT-beveiliging binnen organisaties nodig. We overlopen 5 stappen die hierbij onmisbaar zijn:

 

 1. Wees bewust van het gevaar. De menselijke factor mag niet onderschat worden. Want ook een gepantserde deur is nutteloos als iemand die laat open staan. Deze bewustwording geldt ook, en eigenlijk steeds meer, voor mobiele toestellen.
   
 2. Identificeer de gevarenzone. Audits kunnen helpen om kritieke data en toepassingen te identificeren en het gebruik ervan te begrijpen. Dit is een essentiële voorwaarde voor de ontwikkeling van een doeltreffende veiligheidsstrategie.
   
 3. Detecteer zowel veiligheidslekken als nieuwe bedreigingen, en bescherm u ertegen. Mobile Threat Protection (MTP) detecteert niet alleen aanvallen, maar activeert ook afweermechanismes om de mobiele toestellen en hun inhoud te beschermen. Waarschuwingen worden zowel naar de gebruiker gestuurd (melding) als op het beheerdersportaal geplaatst (dashboard).

  Wanneer u MTP combineert met een MDM-applicatie kan u zelfs beheersregels instellen voor het geval dat MTP een risico detecteert. Zo kan MDM bijvoorbeeld de connectie met een wifi-netwerk dat MTP als gevaarlijk beschouwt, verbieden. Bestaat dat tweede niveau niet, dan kan de gebruiker nog steeds risico’s nemen, ondanks het advies van MTP. 
   
 4. Wees voorbereid. Zorg dat u weet hoe u de eerste tekenen van aanval kan herkennen. Dit is de beste manier om een mobiele beveiliging tot stand te brengen, maar helpt ook om de blootstelling bij een eventuele aanval te minimaliseren.
   
 5. Anticipeer op bedreigingen. Geen enkel mobiel beveiligingsplan is compleet zonder een actieplan in geval van een aanval.

 

Op zoek naar ondersteuning bij uw beveiligingsstrategie? Ontdek meer over het nut van Mobile Threat Protection.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht