Bel mobiel via wifi

23.09.2019

U wil overal bereikbaar zijn op uw mobiele telefoon. Maar wat als u thuis of op kantoor een minder goede dekking van het mobiele netwerk hebt? Dan belt u via het wifinetwerk. Bij ondersteunde telefoons gebeurt dit volledig automatisch en zonder extra kosten.

Orange is de eerste mobiele operator in België die u niet alleen op de klassieke manier (via het 2G- of 3G-netwerk) laat bellen, maar ook via VoWiFi (Voice over WiFi) of VoLTE (Voice over 4G/LTE).

Vooral in gebouwen die volgens de nieuwste isolatienormen zijn opgetrokken, vormen deze extra verbindingsmogelijkheden een voordeel. Het mobiele signaal wordt immers verzwakt door het isolatiemateriaal. 4G haalt een betere dekking binnenshuis, en via VoWiFi belt u overal waar u met een wifinetwerk verbonden bent. U blijft dus altijd bereikbaar voor klanten en collega’s. 

 

Automatisch

U hebt geen afzonderlijke app nodig voor VoWiFi of VoLTE: bellen via 4G is standaard ingeschakeld en bellen via wifi schakelt u eenvoudig in via de instellingen van uw telefoon. Daarna hoeft u er niet meer naar om te kijken: uw smartphone gebruikt altijd het sterkste netwerk voor oproepen, of dat nu het wifinetwerk of het mobiele netwerk van Orange is. VoWiFi en VoLTE zijn enkel beschikbaar in België.

 

Naadloze overgang

Verplaatst u zich tijdens het bellen via wifi naar een gebied zonder wifidekking, dan schakelt het gesprek naadloos over naar 4G (VoLTE). Verplaatst u zich tijdens het bellen via 4G naar een gebied zonder 4G-dekking, dan schakelt het gesprek naadloos over naar 3G/2G of wifi (VoWiFi).

 

Geen extra kosten

Oproepen via wifi worden op dezelfde manier gefactureerd als oproepen via het mobiele Orange-netwerk. U betaalt dus geen extra kosten. VoWiFi en VoLTE zijn beschikbaar voor alle B2B-klanten die 4G in hun tariefplan hebben.

 

Veel compatibele smartphones

Orange certificeert toestellen om u een goede gebruikservaring met VoWiFi en VoLTE te garanderen. De lijst met compatibele toestellen groeit daardoor continu en bevat nu al smartphones uit allerlei prijscategorieën. U hebt dus echt geen dure telefoon nodig om overal bereikbaar te zijn.

 

Kwalitatief netwerk

Door te bellen over 4G, wordt u sneller verbonden en is de geluidskwaliteit beter. Bovendien kan u tegelijk bellen en aan 4G-snelheid op het mobiele internet surfen met uw smartphone. In de eerste helft van 2019 is het aandeel van VoLTE in de gesprekken op het Orange-netwerk dan ook van 20 % naar 29 % gestegen.

 

Meer weten over bellen via wifi of 4G? Bezoek dan onze webpagina over VoWiFi.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht